Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Lerarenprotest op PleinVandaag werd op het Plein gedemonstreerd door honderden leraren uit het voortgezet onderwijs tegen ‘de afbraak van hun prachtige vak en inzet op echte kwaliteit’.


Vorig jaar werd door de Tweede Kamer de wetswijziging onderwijstijd aangenomen. Dat betekent dat na drie jaar actievoeren door het onderwijsveld, “minister van Bijsterveldt definitief kiest voor kwantiteit in plaats van kwaliteit, voor zinloze ophokuren in plaats van zinvolle lessen, voor nog meer werkdruk en dus voor een leeglopende sector. En dat is slecht nieuws voor ons, leraren”, aldus het LIA.
Het LIA wil zo snel mogelijk een ‘bewustwordingstraject’ voor de Eerste Kamer inzetten, zodat de leden voldoende tijd en informatie hebben om de wetswijziging af te keuren. Te lang afwachten kan inhouden dat het evenals tijdens de afhandeling in de Tweede Kamer te laat is.
Dit is de reden dat op de drie dagen na de Kerstvakantie door vele leerkrachten in het voortgezet onderwijs wordt gestaakt.
Diverse politici buiten onder andere het LIA spraken vandaag tijdens de protestactie:
– Boris van der Ham (SP)
– Metin Celik (PvdA)
– Jasper van Dijk (SP)
– Jesse Klaver (GL)Omdat ik veel foto’s heb gemaakt en geen zin had een selectie te maken; hierboven een slideshow.Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.