Muziek,  Wijknieuws

La Pegatina vervangt Bootsy Collins op Parkpop

La Pegatina één van de headliners op Parkpop
La Pegatina
La Pegatina (persfoto)

 

GLOWINTHEDARK
GLOWINTHEDARK (persfoto)

De Catalaanse ska- en rumbaband La Pegatina is zondag 25 juni één van de headliners op Parkpop. De band uit Barcelona vervangt Bootsy Collins die onlangs om gezondheidsredenen zijn Europese tour afzegde.

De organisatie van Parkpop maakte tevens de volledige line-up voor het Haags Podium bekend.
Onder andere de nieuwe Haagse urban-sensatie GLOWINTHEDARK, Tears & Marble met Bella Hay en sixties ‘dune beat’-band The Stangs zijn 25 juni te zien in het Haagse Zuiderpark.

Jong talent Shauni Kuiper mag het Haags Podium openen; zij won de finale van de Your Stage talentenjacht en verdiende daarmee een plek op Parkpop. Met de toevoeging van G.O.D. en VXUY is de line-up van het Haags Podium compleet. Check de volledige line-up op: www.parkpop.nl

La Pegatina

Na groot succes in thuisland Spanje, verovert La Pegatina al sinds 2010 de rest van Europa en de wereld met een energieke mix van Catalaanse rumba en een vleugje ska en cumbia. De band stond al op vele grote festivals en speelde in 2011 al eerder op Parkpop. Toen maakten ze er één groot feest van, en ze zijn van plan dat dit jaar nog eens dunnetjes over te doen.

Haags Cultuurveld

Traditiegetrouw biedt Parkpop naast twee hoofdpodia met optredens van gerenommeerde artiesten uit binnen- en buitenland, ook een Haags Cultuurveld. Hierop vinden de bezoekers het Haags Podium, de I LOVE HIPHOP-AREA en het People Stage. Het Haags Cultuurveld is een initiatief van Musicon, Stichting Aight en CultuurSchakel, die in samenwerking Haagse organisaties, muzikanten en kunstenaars in de wijken de meest veelbelovende acts naar het Haags Cultuurveld brengen.

Op het People Stage brengt CultuurSchakel acts en artiesten uit de acht stadsdelen en krijgen ‘gewone’ mensen de kans om laagdrempelig op Parkpop op te treden. In de I LOVE HIPHOP-AREA staat hip-hop centraal. Er zijn graffiti-workshops en de deelnemers aan de cursussen, workshops en masterclasses van het Haags Hiphop Centrum (H3C) krijgen de gelegenheid zich te presenteren aan publiek. Tevens vindt hier een spannende ronde van de Nederlandse Breakdance League plaats, met breakdancetalenten t/m 18 jaar uit het hele land.

Over Parkpop

Parkpop is al meer dan 35 jaar een begrip in Den Haag. Het gratis toegankelijke festival vindt jaarlijks eind juni plaats in het Haagse Zuiderpark. In 2017 introduceert organisator Ducos voor het eerst het Popweekend met Parkpop Downtown op vrijdag 23 juni (binnenstad), Night at the Park op 24 juni (Zuiderpark) met o.a. UB40, Paul Young, Garland Jeffreys, Diesel en Level42 en Parkpop op zondag 25 juni (Zuiderpark). www.parkpop.nl

Over DUCOS Productions

DUCOS Productions is het bureau achter enkele van de nationale Top 10 publieksevenementen zoals Parkpop Den Haag, Night at the Park en Rotterdam Unlimited. Het toonaangevende bureau heeft 30 jaar ervaring op het gebied van organisatie van grootschalige publieksevenementen en festivals, kunst- en cultuurmanifestaties, citymarketing-events en bedrijfsevenementen. DUCOS is expert op het gebied van conceptontwikkeling, marketing communicatie, PR, organisatie, programmering en productie van grootschalige publieksevenementen en B2B events. www.ducos.com

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.