Natuur/milieu

Een beetje kleur op deze grauwe dag

Kleur op deze regendag

kleur
Hommel op rode Valeriaan

Wat een grijze, grauwe dag.
De ochtend begon met regen en de druppels blijven maar uit de hemel vallen, zoals voorspeld helaas.
Het is niets voor mij: ik wil naar buiten! Maar in die nattigheid verkies ik toch maar het warme en droge huis. Al lijken de muren steeds dichter op me af te komen.
Dus plaats ik maar wat kleur vandaag, na lang niets op mijn blog gezet te hebben: even een tijdje rust….

kleur
passieflora

In mijn tuin wordt alles steeds kleurrijker. Zelfs de passie doet weer zijn best. Tijdens het uploaden van deze foto zag ik, dat een larve van het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje op de bovenste meeldraad liep. Het was me niet eens opgevallen!

kleur
kleine watersalamander nog steeds heel actief

In de vijver zwemmen nog steeds de watersalamanders rond en zetten nog steeds eitjes af. Gelukkig maar, want door het koude weer zijn er nog heel weinig larven: ik denk opgegeten door de volwassen exemplaren door voedselgebrek. Of ik zie ze gewoon niet meer: kan natuurlijk ook….

kleur
visdief op zoek

In de Uithof ben ik nog steeds heel vaak te vinden.
Het is zo heerlijk ontspannend daar rond te lopen. De lepelaars heb ik er niet meer aangetroffen helaas. De visdief wel! Het bleek er niet één maar in elk geval twee te zijn. Met hun specifieke kreet vlogen ze door de lucht, op zoek naar vis in de vijvers en de Wen.

kleur
oeverlibel bleef even op het pad zitten

Met de stevige wind van gistermiddag was het lastig libellen te fotograferen. Rustig zitten deden ze nauwelijks. Deze gewone oeverlibel zat verder op het pad waardoor ik hem kon “schieten”.

kleur
graafwesp met voedsel (een vlieg) voor zijn larven

En toen wilde ik weggaan. Fiets van het slot en daar viel mijn blik op allemaal gekrioel in het zand.De gele kleur was heel opvallend.
Wespen! Met een vlieg op hun buik die deze in gangetjes wilden stoppen.
Als ik me niet vergis,maar ik ben slecht in deze dieren determineren, is het een graafwesp, ik denk een zeefwesp. Het zijn solitaire wespen die gangen graven in het zand waar ze hun eitjes afzetten.

kleur
bij druk bezig met het vullen van een gat in een boomstam in het insectenhotel

De laatste foto weer uit de tuin.
De mooie, zonnige dagen die we gelukkig hebben gehad zorgden ervoor, dat mijn insectenhotel weer druk bezocht werd. Dit maal niet alleen door solitaire wespen, maar ook door bijen! Welke weet ik echt niet, helaas.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.