Wijknieuws

Blokker verdwijnt in Winkelcentrum De Stede

Blokker
Einde Blokker De Stede

Winkelcentra hebben het de laatste tijd steeds zwaarder te verduren.
Niet alleen de crisis is daar debet aan. Ook de hoge huur of kooplasten, de slechte bereikbaarheid (of dure parkeerkosten), ouderen die er niet meer durven te lopen en natuurlijk de online winkels.
Steeds vaker zie je, dat ze verloederen en de leegstand groter wordt.
Deze week zag iop de ramen van Blokker in De Stede grote vellen papier hangen: vanaf 23 juni is deze winkel definitief gesloten.

Blokker heeft al lange tijd grote problemen en ziet zich gedwongen te reorganiseren.
Dit zal vast één van de redenen zijn deze winkel te sluiten. Wel jammer voor al die oudere mensen die op loopafstand hun huishoudelijke spulletjes konden aanschaffen daar.

Maar wat mij ook opviel, was dat de Lidl, vlak naast deze winkel, vanaf 4 juli niet meer in De Stede zal zijn, maar tijdelijk in het oude pand van de V&D aan de Leyweg,
Dit vanwege een grote verbouwing van hun zaak in De Stede, die vergroot en vernieuwd zal worden.
Het wordt dus even behoorlijk omrijden en/of een andere zaak zoeken voor de vaste bezoekers!

Please follow and like us:

10 reacties

 • Simone

  Ook Hunkemöller op de Leyweg is er niet meer. Wat ik hoorde is dat eerst de Lidl aan de Stede word verbouwd, het pand van Blokker word ook Lidl. Daarna word de Lidl op het Almeloplein verbouwd (en vergroot). Ben wel benieuwd of je parkeergeld moet gaan betalen als de Lidl in het oude V+D gevestigd word.

 • Gera Nieland

  Misschien dat de Lidl net als de Jumbo uitrijparkeerkaarten geeft als je een bepaald bedrag besteedt. Maar de Leyweg is verder overal betaald parkeren!
  En ja, plannen voor verbouwing van de Lidl aan het Almeloplein zijn er al lang, maar ik weet niet of deze al volledig door de gemeente zijn geaccordeerd. Er zaten (voor wat onder andere parkeerplaatsen en veilig oversteken) nog wat haken en ogen aan het plan.
  //www.haagmedia.nl/er-gloort-weer-hoop-voor-het-almeloplein/

 • opa Water

  Ja hallo Geertje , maar ik als alleenstaande heb nooit voor 25 euro aan boodschappen dus moet ik lopen…vanaf de kerk op de Leyweg naar de Jumbo of de dierenwinkel bij V & D … aaarch als ik Simone zo lees word onze wijk een Lidl city……De Lidl bovenop de Jumbo ..dat kan niet waar zijn !

 • Simone

  Maar is de Aldi voor Opa Water ook niet een beetje ver weg? Vind het trouwens geen fijne winkel. Ben trouwens wel diverse dingen extra gaan kopen bij de Lidl, zoals sojamelk 2 pakken voor 1,50

 • Simone

  Ik was trouwens aan het begin van de avond bij de Lidl op de Stede, maar nog steeds geen bericht van de sluiting cq verplaatsing, terwijl dat toch binnenkort is, en het is daar altijd heel druk.

 • Gera Nieland

  Simone, inderdaad is de aldi ook wel ver weg, maar dichterbij dan de Lidl aan de Leyweg.
  Zelf vind ik het een fijne zaak: veel biologische producten, waar ik vaak voor kies tegenwoordig.
  Alleen de keuze mag dan beperkt zijn, maar het assortiment is een stuk groter dan vroeger.
  Helaas zijn hun groenten slechter dan de Lidl.
  Ook ik heb weinig gehoord van de verhuizing. Misschien dat ze wachten tot er groen licht wordt gegeven voor de verbouwing van de Lidl aan het Almeloplein?

 • Simone

  Er staat nu een bord met de mededeling dat de Lidl per 2 juli verplaatst word naar de Leyweg. Ze zijn in het oude V+D gebouw al bezig met het plaatsen van de schappen.

 • Cory

  Ik was er vandaag nog, in Lidl De Stede, maar ik had geen idee dat ze gingen verbouwen. Ik snap ook niet waar dat goed voor is want ik kan altijd overal bij. En ze hebben de laatste maanden, zonder de indeling te veranderen, alles al een stuk handiger gemaakt en ook het assortiment uit kunnen breiden.
  Ik hoop dat ze niet alles gaan omgooien, dat je een uur loopt te zoeken naar de slagroom of de olie.
  Ik zag wel dat ze bezig waren aan de Leyweg en ik ga zeker kijken als die opent. Vind het oppervlak wel erg groot voor een supermarkt maar ze zullen niet alles volzetten denk ik.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.