Stadsnieuws

Kauwe Klauwe 2012Elke laatste zondag van januari word de Kauwe Klauwe gereden.
Ook vandaag was vanaf 12 uur de boulevard van Scheveningen dé plek voor trotse bezitters van allemaal oude Puch en Tomos brommers.
Van heinde en ver kwamen zij voor die ene dag, waarop ze aan iedereen hun prachtig gerestaureerde, of juist bijzonder samengestelde trots konden laten bewonderen. En natuurlijk met elkaar te kletsen.
Veel belangstellenden kwamen, ondanks de kou, naar Scheveningen toe om de pronkstukken te bewonderen.
Voor degenen die de tourrit mochten meemaken was er een kop hete snert; geen overbodige luxe met de plotseling opgetreden kou.
Niet alleen de rijders waren dik ingepakt, maar ook deze hond die de tocht meemaakte; een prachtig gezicht!
Rond twee uur ‘s middags uur begon de rit onder politiebegeleiding via de Scheveningseweg door de Archipelbuurt, langs het Malieveld en via zijwegen door de Wagenstraat naar de eindbestemming. Wegen werden vrijgehouden door de politie zolang de hele stoet er nog niet voorbij was; la het verkeer moest wachten tot de hele stoet een kruispunt was overgestoken.
Ook dit jaar deed de tocht zijn naam eer aan door de plotselinge intrede van de winter. Toen ik thuis kwam, was zelfs een kop koffie en een hete douche niet voldoende om weer op temperatuur te komen!
Een indrukwekkend gezicht en geluid; de hele omgeving ruikt naar alle uitlaatgassen en de lucht is mistig van de rook die uit al die antieke vervoermiddelen komt.
Af en toe moet iemand even naar de kant om snel iets te repareren of de brommer weer te starten om dan met veel herrie zich weer zich in de stoet te begeven.
De Grote Markt was zoals elk jaar de eindbestemming; daar werd verzameld om samen wat te drinken en na te praten.
Het is en blijft een ware belevenis…
(En daar heb je de kou graag voor over!).Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.