Mens/Maatschappij,  Politiek

Occupy Den Haag moet weg

Foto’s: Richard MulderDe winter doet dan toch zijn intrede.
Den Haag heeft een zogenaamde winterregeling; zodra de vorst te ernstig wordt gedurende enkele dagen/nachten, mogen daklozen niet meer buiten slapen. Deze regeling heeft de gemeente ook voor het tentenkamp van Occupy laten gelden en heeft gesteld, dat de ‘bezetters’ om 17.00 uur het Malieveld moesten verlaten.
Rond vijf uur zijn twee agenten alsmede vertegenwoordigers van de gemeente naar de Occupy-actievoerders op het Malieveld gegaan en gezegd dat de demonstranten moeten vertrekken, waaraan geen gevolg werd gegeven. De politie zal optreden als zij dit niet doen, maar wanneer is niet bekend.
De advocaat van de actievoerders liet weten een dagvaarding tegen burgemeester Van Aartsen in te hebben gediend, maar deze is volgens de gemeente nog niet binnengekomen. Occupy meldt echter dat het kort geding om 8 uur vanavond dient in het Paleis van Justitie.
De mensen van Occupy zeggen dat ze zich goed hebben voorbereid op de kou en niet bang te zijn voor nadelige gevolgen voor hun gezondheid. “We hebben warme kleren”. Ook nemen zij een “mondeling verzoek in deze tijd van bureaucratie niet serieus”.
Of ze zich zullen verzetten als de politie het terrein komt ontruimen is nog niet duidelijk. Wel proberen de nog zo’n 20 aanwezige actievoerders vanavond wat meer mensen op het Malieveld te krijgen.

UPDATE:
Om 20.00 uur is het kort geding tegen de gemeente Den Haag van start gegaan.
UPDATE 2:
20.25 Schorsing; wordt gewacht op uitspraak rechter.Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.