Politiek

Job Cohen stopt ermeeHet voor mij bijna onvoorstelbare is gebeurd. Job Cohen treedt terug als fractievoorzitter van de PvdA.
Goed, de peilingen waren zeer negatief; de PvdA bleef zetels verliezen in de peilingen. Maar dat Job Cohen nu stopt als fractieleider, maar zelfs als lid in de Tweede Kamer had ik niet verwacht. Althans, niet op dit moment.


Cohen zei in een persverklaring het volgende:
“Bijna twee jaar geleden heb ik de overstap naar de landelijke politiek gemaakt omdat ik vanuit die positie wilde bijdragen aan een fatsoenlijke samenleving”.
Ik moet helaas vaststellen dat ik er onvoldoende in ben geslaagd om in de politieke en media werkelijkheid van ‘Den Haag’ de weg naar deze fatsoenlijke samenleving geloofwaardig voor het voetlicht te brengen.”

Vanmiddag zal hij tijdens een persconferentie zijn besluit toelichten. Morgenochtend komt de fractie bijeen in Den Haag en wordt hier een tijdelijke fractievoorzitter aangewezen.Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.