Gezondheid,  Wijknieuws

Jetta Klijnsma geeft officiële startschot nieuwbouw Sophia revalidatieSophia Revalidatie aan de Vrederustlaan gaat op haar eigen terrein tot nieuwbouw over. Waarschijnlijk eind 2013, begin 2014 zal de nieuwbouw gereed zijn. Dan wordt ‘een nieuw modern revalidatiecentrum opgeleverd dat aan alle huidige eisen voor revalidatie voldoet’.
Vandaag werd de officiële starthandeling verricht door Jetta Klijnsma.
Na een aantal toespraken werd in de regen naar buiten gegaan en door oud wethouder van Den Haag Jetta Klijnsma gedrukt op een knop, waardoor ballonnen de lucht in vlogen.
Zowel het oude als het nieuwe gebouw dat gebouwd werd op een groot bord zichtbaar; hiermee was de officiele opening een feit.

Het Sophia revalidatiecentrum dankt haar naam aan Koningin Sophia der Nederlanden. Zij was enorm betrokken bij de armenzorg en andere liefdadigheid. Na haar overlijden werd zij herdacht door een comité van ‘Nederlandsche vrouwen’. Zo werd in 1880 het eerste tehuis voor ‘Kinderen van minder vermogenden’ geopend in Scheveningen.
Het revalidatiecentrum biedt revalidatie op specialistisch niveau voor kinderen, jongeren en volwassenen.Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.