Dierenleed

Demonstratie bij BPRC Rijswijk op Wereld ProefdierendagVandaag is Wereld Proefdierendag. Op deze dag wordt stilgestaan bij alle dieren die hun leven doorbrengen in laboratoria.
Ter nagedachtenis aan de vele gestorven proefdieren in de voorbije decennia werden symbolisch door de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) 100 kruisjes geplaatst bij Biomedical Primate Research Center (BPRC) in Rijswijk.
Ongeveer 50 demonstranten waren vanmorgen naar Rijswijk gekomen, voordat ze ook Gent zouden aandoen in de middag. Ondanks de opgestelde hekken naast het BPRC stonden ze bij de witte kruisjes.
Veel politie en M.E. was aanwezig om de toegangshekken van het BPRC te bewaken.
Naast de kruisjes werden na een toespraak waarin werd uitgelegd dat proefdieren onnodig lijden. Dat vanzelfsprekend een medicijn tegen Aids er zou moeten komen, maar dat dit nog steeds in laboratoria (dus niet op proefdieren wordt uitgetest) wordt ontwikkeld.
Veel testen zijn wreed en overbodig.
waar buiten de pers ook door de deelnemers zelf aandachtig naar werd geluisterd
bloemen gelegd ter nagedachtenis aan de proefdieren die overleden zijn op onnatuurlijke wijze.
De activisten hadden uitvergrote foto’s van apen in hun hand die ook bij de kruisen werden gelegd.
Volgens de Anti Dierproeven Coalitie zouden onlangs 22 penseelaapjes in het Rijswijkse centrum zijn doodgegaan. De aapjes zouden volgens het BPRC dus anders reageren in een experiment dan Rhesus Makaken, aldus het ADC.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.