Jaarlijkse Lintjesregen in theater Diligentia

Vanmorgen was voor mij speciaal.
Lang geleden werd ik “onderdeel van een complot”, zoals Jan de Bruijn dat zo mooi zei.
Wat was er aan de hand? Vandaag is de jaarlijkse lintjesregen.
De vrouw van Jan de Bruijn had mij gevraagd iets op papier te zetten, omdat zij (terecht) vond dat hij in aanmerking kwam voor een Koninklijke onderscheiding.
Het speciale voor mij was, dat ook ik uitgenodigd werd voor deze jaarlijkse lintjesregen in het prachtige Diligentia.

Om half 10 werd verzameld in het theater, waarna de bezoekers naar binnen mochten in de theaterzaal.
Daar stond burgemeester Krikke in het midden met alle (maar liefst 33 mensen als ik goed heb geteld!) die deze Koninklijke onderscheiding in ontvangst mochten nemen.
Voor iedereen was een toespraak.
En de alom bekende woorden werden daarna uitgesproken: “Het heeft Zijne Majesteit behaagd” waarop zij de medaille opgespeld kregen.
Zo ook bij Jan de Bruijn.
Ik ken hem al meer dan 13 jaar als ik me niet vergis, door mijn vrijwilligerswerk bij Wijkberaad Vrederust.
Maar ook daarna zijn we elkaar niet uit het oog verloren: nog steeds zie ik hem heel regelmatig.

Hij kreeg zijn lintje omdat hij geldt in het “Wateringse Veld als een spin in het web van tal van organisaties. Zoals het Bewonersplatform, het Buurt Interventieteam en het Burgerschapspanel.”
Leuk dat dus ook een lintje voor iemand uit Escamp werd uitgereikt!

Naast Jan de Bruijn wil ik nog twee mensen een “ereplekje” geven op mijn blog.
De eerste is Ben Lachhab die op vrijwillige basis werkzaam is als manager Haaglanden bij Resto VanHarte. Het idee is dat er al kokend en etend contacten ontstaan tussen alle lagen van de bevolking en dat de diners bijdragen aan sociale cohesie en het ontstaan van plaatselijke initiatieven. Tijdens de maaltijden, die twee keer per week plaatsvinden, worden door betrokkene activiteiten georganiseerd en voorlichtingsbijeenkomsten gehouden, onder andere over de politiek, de Wmo, de participatiemaatschappij, de bibliotheek en religie. Regelmatig vinden er ook culturele optredens plaats, bijvoorbeeld van amateurkunstenaars, maar ook van musici van het Residentieorkest. Ook voor de Stichting Leergeld heeft hij herhaaldelijk maaltijden gemaakt voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Hij geldt als een verbinder van culturen, geloven, generaties en achtergronden van mensen. (Bron: RVD).

De tweede is Erwin van der Meer voor alle tijd die hij gestoken heeft in de Haagse Stichting voor Gehandicapten (EvG), gevestigd overigens in Leidschendam. De stichting helpt bij de organisatie van sportevenementen voor deze doelgroep. Pauline Krikke prees al zijn enthousiasme voor zijn belangeloze inzet voor de Ooievaarsrun die hij organiseert.

Van bijna alle mensen heb ik wel een foto, voor zover dit lukte met de fotograaf van de Gemeente Den Haag. U kunt ze hier bekijken.
Alle namen van de mensen die een onderscheiding (met de reden) hebben gekregen kunt u op het AD hier nalezen.