Wijknieuws

Inbraak op De Nijkamphoeve: geen buit, wel veel schade!

Inbraak
Veel schade na inbraak

Afgelopen weekend begon slecht op BuurtBoerderij De Nijkamphoeve. Er vond een inbraak plaats…
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken. Een toegangsdeur was opengebroken.
Bij een volgende deur lukte het gelukkig niet verder te komen. Pogingen om het beheerderskantoor binnen te dringen faalden. De deur hield stand en hoewel er met grof geweld op het binnenraam met dubbelglas naast die deur was geramd tijdens de inbraak, werd ook via die route geen toegang verkregen. En achter een wel geforceerd deurtje onder het raam bleek nog een wand te zitten, dus ook daar kon de dader niet verder.

Met hoeveel kracht was geprobeerd het raam in te slaan, bleek niet alleen uit de sterren en gaten in het raam.
Een stuk glas heeft over de hoofden heen van kuikens in een bench aan de andere kant van het kantoor een gat in een buitenruit geslagen. Gelukkig zijn de kuikens ongedeerd gebleven. Maar net als boerderijkat Wendy, die ook in het beheerderskantoor zat, moeten zij doodsangsten hebben uitgestaan. Ook voor de andere dieren in de boerderij was het schrikken geblazen. Maar geen van de dieren lijkt er gelukkig schadelijke gevolgen aan te hebben overgehouden.
Hoewel de dader of daders zonder buit zijn vertrokken, zit de boerderij wel met veel schade. Schade die niet geheel door de verzekering wordt vergoed. Gelukkig heeft de boerderij vrijwilligers die een en ander kunnen herstellen, maar een bijdrage op NL22 RABO 0168 7746 15 t.n.v. Stichting Vrienden van De Nijkamphoeve is zeker welkom!
Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.