Gezondheid,  Mens/Maatschappij,  Politiek

Homotherapie

Zorgverzekeraars, die het ene na het andere voor sommigen absoluut noodzakelijke medicijn uit hun lijst moeten schrappen van de overheid, zijn nu (nog) wettelijk verplicht therapie tegen een ‘ziekte’ te vergoeden. Ik heb het over homofilie.
Onder andere de erkende organisatie Different begeleidt christenen die te maken hebben met homoseksuele gevoelens. ‘Tot heil des Volks’.
Heel druk en boos kan ik me hierom maken.
Homofilie, hoe hard probeert men dit uit de taboesfeer te halen?
Hoe moeilijk is het voor velen om “uit de kast te komen”?
En dan moet nota bene door de overheid een dergelijke therapie vergoed worden.


Gelukkig bleek vandaag dat een Kamermeerderheid van VVD, PvdA, PVV, D66 en GroenLinks zich verzet zich tegen deze vergoeding.
Gelukkig, want het lijkt mij zelfs levensgevaarlijk als gelovig iemand een dergelijke therapie te volgen! Als je tegen je geaardheid in gaat en ‘gebrainwasht’ wordt dat het fout is en dat God wel zorgt dat het met je goed komt lijkt me dat je doodongelukkig wordt.
Een geaardheid verdwijnt niet. Als homofiel ben je niet ziek. Je bent anders dan de meesten. Net als mensen die linkshandig zijn anders zijn dan de meesten.
Als homo is het ook nergens voor nodig te veranderen. Je bent niemand tot gevaar en/of overlast. Een therapie hiervoor is belachelijk.
Zorg liever voor een goede gezondheidszorg dan dit soort overbodige therapieën die nergens op slaan en zelfs levensbedreigend kunnen zijn.Please follow and like us:

3 reacties

 • Frances van Rijn

  Dit artikel laat één van de vele misstanden betreffende homoseksualiteit zien. Goed dat je het aanhaalt in Haagsallerlei!

  Ik zou graag in dit verband wijzen op de site //www.samenuitdekast.nl

  De geschiedenis en oprichting van Samen uit de Kast gaat terug naar de zomer van 2010. In die zomer kwamen via internet drie vriendenstellen met elkaar in contact. De drie vriendenstellen hadden ieder in de woonsituatie te maken met vormen van discriminatie, bedreiging, intimidatie of fysiek geweld en waren verbijsterd hoe het OM, hun burgemeesters en de politie op hetgeen wat hen werd aangedaan reageerden. Ze zochten herkenning en steun bij elkaar. Ze bespraken hun dossiers en deelden het proces waar ze in terecht waren gekomen.

  Ze ontdekten dat, na het doen van een aangifte, het onacceptabel en onverteerbaar veel energie kost om daders veroordeeld te krijgen en het geschonden gevoel van veiligheid te herwinnen. Ze ontdekten tevens dat er van alles mis gaat bij politie, gemeente, OM en instanties tussen het moment van aangifte en aanpak van de daders. Dit, ondanks mooie wetgeving en tal van politieke statements!

  Een activiteit van Samen uit de Kast is het Landelijk Meldpunt Homodiscriminatie.
  Bij het Landelijk Meldpunt Homodiscriminatie kun je terecht als je te maken krijgt of zorgen hebt over discriminatie, bedreiging, intimidatie of fysiek geweld, bijvoorbeeld als de politie een aangifte weigert op te nemen of daders vrijuit gaan.

  Het (niet gesubsidieerde) Landelijk Meldpunt Homodiscriminatie heeft ook een Facebookpagina.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.