Wijknieuws

Harrie Jekkers vereeuwigd op muur Moerwijk

Harrie Jekkers
Harrie Jekkers vereeuwigd

Wie kent het Haagse volkslied “O, o, Den Haag, Mooie stad achter de duinen niet”?
Het is geschreven door Hagenees Harrie Jekkers.
Bijna iedereen kan het lied, al is het alleen het refrein, wel meezingen.
Reden voor Henk Augustijn de eerste regel als muurtekst te vereeuwigen.

Harrie Jekkers
Tekst wordt secuur aangebracht op de muur

In Moerwijk natuurlijk. Want het lied begint met “Ik zou best nog wel een keertje, net als vroeger, in Moerwijk willen wonen”.
Harrie Jekkers is apetrots. “Het is té gek. Zoiets had ik nooit verwacht, dat op een gevel in mijn oude wijkie waar ik geboren ben een tekst van mij komt. Ik vind het trouwens niet de allerbeste tekst die ik geschreven heb ‘Mooie stad achter de duinen’ had wel wat mooier geweest, maar het nou eenmaal de eerste zin van mijn meest beroemde liedje geworden. Het is waarschijnlijk wel een van de beroemdste zinnen die ik ooit geschreven heb. Nog steeds kent bijna heel Nederland het. Het is iets heel bizars. Ik vind het geweldig.

Moerwijk
mooie foto van Fieret wordt aan de muur bevestigd

Ik wilde dolgraag de muurtekst zien, en was op zoek gegaan naar de locatie.
Want op de foto meende ik het te herkennen. Helaas was ik een dag te vroeg: het bleek een geshopte foto te zijn!
Toen wist ik wel, wanneer de echte tekst op de muur zou komen. En niet alleen een tekst, ook een prachtige foto van Gerard Fieret van de kermis op het Heeswijkplein. Prachtig, want de tekst en foto zijn bijna de entree van dit winkelplein.

Harrie Jekkers
John Medley zingt O,o, Den Haag

Terwijl de muurtekst deskundig werd aangebracht, werd door Den Haag FM de ode aan Jekkers vastgelegd.
Volkszanger John Medley zong tijdens deze opname het lied.

Het is nu al de zevende en achtste muurtekst (-schildering) van Henk Augustijn als ik me niet vergis.
De meesten staan in Escamp, namelijk Q65, Van Kooten, Joop Roelofs, Golden Earring, Tielman Brothers en dan nu Harrie Jekkers en Gerard Fieret.
In het Zeeheldenkwartier kan je The Motions en Shocking Blue vinden.
Henk wil alle beroemde iconen een plekje geven in Den Haag. Want zo lees ik:
Den Haag is beatstad nummer 1 en die heeft heel veel helden voortgebracht en ik probeer met mijn projecten die helden een plek te geven. Ik probeer dat zichtbaar te krijgen. Het is een bijzonder stukje historie van de stad: de jaren 60 en 70 hebben zoveel helden voortgebracht. Je moet het nu eren, anders is het weg.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.