Natuur/milieu

Halsbandparkieten en vlinders
De hele dag voelde ik me niet lekker en heb zalig in bed doorgebracht.
Soms is dat ook best lekker als je je eraan over kan geven.
De koorts maakte in elk geval dat ik weinig kon, dus heb er maar het beste van gemaakt.
Vandaag dus iets waar ik de laatste dagen elke avond van geniet.
In onze tuin staat een lijsterbes, die dit jaar wel heel vol zit met mooie, rode bessen.
Elke avond komt een groep halsbandparkieten op deze vruchten af en al kwetterend pikken ze de rode bessen uit de boom; een prachtig gezicht! Dit is een vrouwtje; te zien, omdat zij geen rode band om haar hals heeft.Bij Hanny schreef ik onlangs dat ik ze miste; de vlinders.
Sinds we terugkwamen uit Frankrijk en het weer zo slecht was, had ik er geen één gezien in en rond onze tuin.
En toen sloeg het weer een beetje om 🙂
Een atalanta, hoewel nauwelijks op de plaat vast te leggen door de harde wind (je ziet hoe de vleugels krom staan door de harde wind)

en een gehakkelde aurelia kon ik “schieten”.
Koolwitjes zag ik ook; maar die waren me echt te vlug af.

Wie weet kan ik een dezer dagen de Uithof nog even in om nog wat andere vlinders of insecten vast te leggen. Maar hier in huis is het even (mede door de vakantie) spits.

Please follow and like us:

5 reacties

  • Hanny

    Wat leuk dat de halsbandparkieten een besje komen meepikken in jullie tuin. Een leuke kleurencombinatie, de groene parkiet en de rode bessen.
    Wachten loont de moeite, want je hebt twee prachtige vlinders gespot.
    Ik hoop dat je snel opknapt, dat het rustiger wordt in huis, zodat je er weer op uit kunt trekken om nieuwtjes te vergaren en mooie dingen te signaleren in de natuur.

  • Lex

    Hallo Geertje, lang hier niet geweest en ook lang niet zelf geschreven. Als ik jou hier bezig zie, denk ik – je bent simpelweg journalist. Overal ben je bij betrokken. Hoe doe je dat toch, met je tijd. Hoe verdeel je je gezin, huis e.d. Jij moet wel een goede organisator zijn. De foto’s van de vlinders zijn mooi en die van de halsbandparkiet trok sowieso mijn aandacht, omdat wij ze ‘s-winters in onze tuin heel vaak op bezoek hebben. Onze uitgebloeide zonnebloemen laten we altijd staan en daarvan eten ze de gedroogde zaden. Ook zijn ze gek op appel en die hebben we aan een dwarslat hangen. Ik heb er al prachtige foto’s van gemaakt. Er is in huize Fluitman weer heel wat gebeurd. Ik ben aan beide ogen geopereerd (vanwege glaucoom) en ‘het doel’ de oogdruk (is essentieel bij glaucoom) te laten dalen is gelukkig gehaald. Die was rond de 40 en is nu in beide ogen gemiddeld telkens rond de 13 (is ideaal voor een glaucoompatient). De toekomst zal uitmaken, hoe lang ik het zicht houd. ‘Met beide ogen’ zie ik nog goed, met alleen rechts is heel slecht. Gewoon leven met de dag, dus; en we zijn sinds 28 april heel gelukkig met ons kleinkind Leonie – een werkelijk super-schattig en heel mooi meisje. Zal ik eens ‘n verhaaltje aan wagen. Ze is nu ruim 3 maanden en brabbelt er al vrolijk op los. Nou, Geertje, dat was het weer even. Ik ben hier niet vaak, maar je bent weer even bij en als we in de buurt komen; zomaar op een dag, laat ik het wel weten en komen we op de koffie of thee 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.