Wijknieuws

Haagse ontmoeting (dus niet) in Zuiderpark

de vlaggen wapperen in elk geval!

Dit keer een negatief stuk; eigenlijk ben ik diep teleurgesteld.

Van 16 tot en met 23 september is het de week van de Haagse Ontmoeting.

Ik quote van de website:

De gemeente Den Haag wil dat mensen zich betrokken voelen bij de stad. Dat ze verantwoordelijkheid nemen voor de eigen omgeving. Dat is burgerschap. De term ‘burgerschap’ houdt gelijkwaardigheid in. En dat geeft ook een beter beeld, want we zijn immers allemaal burgers. We willen allemaal een schone, mooie en veilige stad. We hebben een mening die we willen uiten. We willen allemaal een stad waarin het goed wonen, werken en leven is. Daarom is burgerschap een opdracht aan iedereen.

 

Zo langzamerhand word ik een beetje moe van de term burgerschap. Natuurlijk is het een mooi streven, maar waar blijft het resultaat?

Waarom blijven kansen liggen?

 

Een groot bijna leeg veld 

 

Afijn.

Zaterdag waren in Den Haag, op de dag van de Vrede, veel activiteiten te beleven in de binnenstad en de diverse stadsdelen.

Natuurlijk wilde ik mijn stadsdeel bezoeken; escamp. In het Zuiderpark was van 12.00 tot 18.00 uur een <A href=”//www.burgerschapdenhaag.nl/index.php?s=58&c=256&l=05,00″ target=_blank>gevarieerd programma te beleven.

Het Zuiderpark; een ideaal centraal gelegen punt.

 

nauwelijks bezochte stands 

 

Een ware flop vond ik het. Rond 15.45 was ik daar bij het Parkpaviljoen. Het grasveld dat ervoor ligt was praktisch uitgestorven. Een aantal medewerkers van de stands van onder andere het Koorenhuis (waarvan de definitieve vestiging in de Zuidlarenstraat dreigt te verdwijnen omdat de structurele financiering voor de exploitatie niet opgenomen is in het Meerjarenprogramma voor de Kunst en Cultuur 2009-2012) en Letscamp zaten bijna werkeloos op een stoel.

 

verdrietige kleintjes die zien dat het springkussen verdwijnt 

 

Het springkussen voor de allerkleinsten, werd toen al leeggepompt!

 

rock in the park 

 

Op dat moment was “Rock in the Park” bezig; een band speelde niet echt slecht, maar om te zeggen dat het echt wist te boeien kan ik niet zeggen. Natuurlijk heb ik de andere optredens niet gezien en kan ik daar niet over oordelen.

Paardentram

De paardentram reed nog wel onvermoeibaar rondjes; de wachttijden waren vanzelfsprekend heel kort! J

 

wensenboom 

 

Wat wel mooi was vond ik de wensenboom, waar iedereen op een papiertje zijn wens voor de gemeente, wereld of zichzelf kon schrijven en ophangen aan de metalen “takken”.

Nog even dacht ik, zal ik blijven tot de vredesduiven (in het kader van de dag van de Vrede) worden vrijgelaten?
Tot ik hoorde dat dat tijdens de opening al (per ongeluk????) door Rabin Baldewsingh was gebeurd.

 

Jammer van deze gemiste kans en doodzonde van al dat geld dat is uitgegeven voor dit festijn.

En dat voor een kracht/prachtwijk (weer van die termen waar ik niet goed van word) waar je meer van zou kunnen en moeten verwachten!

 

 

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.