Kunst/Cultuur,  Politiek

Geen Koorenhuis in Escamp?

actie voor behoud Koorenhuis
Foto van Richard Mulder

Lees de rest voor een update!!!

 

Het Koorenhuis (centrum voor kunst en cultuur) is een instelling waar jong en oud (ook diegenen met een beperking) cursussen, projecten en workshops in alle kunstdisciplines en interdisciplinaire programma’s kan volgen.

Zoals de meeste Hagenaars wel weten, is het gevestigd op de Prinsegracht.

In 2005 krijgt het Koorenhuis van het Gemeentebestuur toestemming te zoeken naar een geschikte locatie voor een tweede volwaardige vestiging van het Koorenhuis in Escamp. Niet verkeerd toch!

In 2006 gaf de gemeente aan, het Koorenhuis in het toekomstige stadsdeelkantoor op de Leyweg te willen vestigen maar wegens de tijd waarop het pand in de Zuidlarenstraat klaar kon zijn (2009) in tegenstelling tot de Leyweg (op zijn vroegst 2012) en het gebrek aan ruimte in het stadsdeelkantoor, is de gemeenteraad en B&W toch akkoord gegaan met een definitieve vestiging in de Zuidlarenstraat.

 

 

 

In 2007 heeft werd door Jetta Klijnsma de nota “de Vonk die overslaat” een actieplan wijkcultuur uitgebracht en werd het Koorenhuis in deze nota tot cultuuranker van Escamp verklaard (zie pagina 9 van deze pdf  –klik) .

De exploitatie van de dependance Koorenhuis zou uit de structurele middelen voor wijkcultuur worden betaald (Zie pagina 14 van dezelfde pdf). 

In 2008 werd het Koorenhuis in de Zuidlarenstraat feestelijk geopend in aanwezigheid van Jetta Klijnsma; al was de dependance nog niet af. In september 2009 zou de definitieve opening plaatsvinden.

Zou….

Nu blijkt, de definitieve vestiging van het Koorenhuis aan de Zuidlarenstraat niet door dreigt te gaan omdat de structurele financiering voor de exploitatie niet opgenomen is in het Meerjarenprogramma voor de Kunst en Cultuur 2009-2012 door Jetta Klijnsma ondanks haar toezeggingen, ondanks de komst van het Koorenhuis voor dit stadsdeel te promoten in dure brochures. Mooie promotie voor een pr/krachtwijk!

 

Wilt u dat het Koorenhuis blijft in Escamp?

Schrijf dan een email naar jetta Klijnsma: j.klijnsma@denhaag.nl en vertel waarom Escamp een Koorenhuis-vestiging verdient.

 

Update!!!

Gelezen in Zuidwestnieuws:

Jetta Klijnsma, wethouder cultuur, neemt in een reactie alle zorgen weg die het Wijkplatform Morgenstond namens de zeven wijkorganisaties van Escamp, te weten Bouwlust, Leyenburg, Moerwijk, Morgenstond, Rustenburg Oostbroek, Vrederust en Wateringse Veld in een
brandbrief aan de wethouder had verwoord.

In die brief opgesteld door Margua Helfrich, secretaris Wijkplatform Morgenstond, gaan de bewoners er vanuit dat het door het college toegezegde extra cultuuranker er niet zou komen. Maar dat blijkt echter niet zo te zijn.

“Er is namelijk wél geld voor het Cultuuranker Zuid-West.”  Om precies te zijn is er volgens Klijnsma € 427.500,- per jaar beschikbaar voor een extra cultuuranker aan de Zuidlarenstraat. Dat geld zal toegekend worden op basis van een goed plan. Ook de pas geopende dependance van het Koorenhuis aan de Zuidlarenstraat blijft gewoon bestaan. Klijnsma vindt het jammer dat de
indruk is ontstaan als zou er geen geld zijn. “Ik laat de bewoners van Escamp niet in de steek en het college komt zijn beloften na.”

 

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.