Muziek,  Wijknieuws

Haags Zwingfestival in ZuiderparkOp zondag 26 augustus werd de negende editie van het Haags Zwingfestival in het Parktheater (vroeger Openluchttheater) in het Zuiderpark gehouden. Deze wordt door de R.G. Ruijsstichting georganiseerd.
De laatste? Ik hoop van niet; want als er een festival is, dat door iedereen bezocht wordt en altijd gezellig is, is het dat wel! Een nieuw lustrum moet vind ik, helaas is subsidie noodzakelijk….
Ondanks het voorspelde slechte weer was de tribume weer behoorlijk vol. Alleen aan de zijkanten was nog plaats. Jammer, want het was weer een geweldig feest. 
Meezingen, dat is waar het bij het Haags Zwingfestival allemaal om draait. Ruim vier uur lang meezingen, de longen uit het lijf, soms ingetogen, dan weer uitbundig. Bekend Nederlands repertoire, liedjes die iedereen kent.
Elke editie zijn er buiten bekende en minder bekende Haagse artiesten, ook beroemde Nederlandse artiesten aanwezig.
Dit jaar was onder andere Arie Ribbens. Toen ik zijn naam las, moest ik even nadenken. Maar als je het nummer


<>

´´Brabantse nachten zijn lang´´ hoort, weet je direct wie hij is. Op dat moment kwam ik binnen; de regen die er eerst was gevallen heb ik dus gemist. De zon scheen stralend en de sfeer zat er goed in.
Wat was ik blij dat ik was gegaan!
Zwaar onder de indruk (en niet alleen ik) was ik van JeWelste.
Deze rock band die covers speelt, liet voor mij een geweldige versie (de beste cover die ik ooit hoorde) van Bohemian Rapsody horen. Prachtig….
Ook wijkgenoot Umit-C speelde en liet nieuwe raps horen. Het klinkt steeds volwassener.
Van Susanne de Rooij had ik nog nooit gehoord, maar verraste me ook enorm.
Een enthousiaste meid, die goed op het publiek inspeelde en een prachtige stem had. Zij wist iedereen ”mee te krijgen”.
De laatste artiest was Ria Valk.
Ongelooflijk de energie die zij ondanks haar leeftijd nog heeft. Ook haar stem is nog lekker meeslepend en achter elkaar liet zong zij haar repertoire; en hoe!


<>

Soms volledige nummers, zoals Leo (je bent vannacht weer dronken geweest), soms delen van hits die zij aan elkaar weefde.
Zoals altijd werd samen met alle artiesten die hadden deelgenomen het nummer ”Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen” gezongen. En toen was het alweer vijf uur. Jammer. Maar het was een heerlijke middag.
Meer foto’s? Klik hier.
Ook bij Richard Mulder (klik) kunt u foto’s nabestellen.Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.