Muziek,  Stadsnieuws

Grootste Korenfestival terug op Scheveningen  

Grootste Korenfestival
Grootste Korenfestival foto ter illustratie.

Grootste Korenfestival Haagse regio terug op Scheveningen
Op zaterdag 23 september van 12:00 tot 17:00 uur vindt het grootste gratis Korenfestival van de Haagse regio wederom plaats in het hart van Scheveningen: Zingen Aan Zee! 35 koren met meer dan 1500 koorleden zorgen voor een uniek zangspektakel op twaalf binnen-, buiten- en pop-uppodia van strand naar Keizerstraat tot Scheveningseweg. De koren komen uit de regio Den Haag, waarvan 8 Scheveningse, en verder uit heel Nederland. Vele genres zijn te bekijken en beluisteren, van pop tot shanty, jazz tot rock en gospel tot wereldmuziek.
Zingen Aan Zee wordt om 11.40 uur in De Oude Kerk geopend door Wethouder Cultuur Saskia Bruines.

 

Meezingen
Zingen Aan Zee (voorheen Terug naar de Kust Korenfestival) is uitgegroeid tot een indrukwekkende sing-along voor talrijke koren én bezoekers die uit volle borst mee kunnen zingen. De belangstelling is groot. Niet alleen in de regio maar ook ver daarbuiten. Het festival wordt geopend door Wethouder Cultuur Saskia Bruines in de prachtige ambiance van De Oude Kerk, Keizerstraat 8, voorafgegaan door (traditiegetrouw) de grote ‘Inzing-oefening’ voor alle koorleden én publiek, dit maal onder leiding van Theatermaker Berry van den Bos.

Grootste Korenfestival
Foto ter illustratie

Programma Zingen Aan Zee
De variatie in koren is groot en divers tijdens Terug naar de Kust: van pop tot musical, van rock tot theater, jazz, klassiek, gospel, shanty, smartlappen, close harmony en chanson. De Scheveningse inbreng bestaat onder andere uit het YMCA Popkoor (organisator van het festival), het Schevenings Vissersvrouwenkoor, MEMORIES en natuurlijk het Shantykoor.

Twee landelijk bekende koren die deelnemen zijn Vocal Popgroup Re-Flax en het Haagse Vocal group Pitch Controll.
Re-Flax heeft onlangs hoge ogen gegooid bij het televisieprogramma Zing!, een zoektocht naar de beste zangroep van Nederland.
Pitch Controll trad onder andere op in musical MBuddies en in Berlijn bij muziekfestival Da Bei.
Bekende dirigenten en zangprofessionals zorgen weer voor waardevolle kennisoverdracht door middel van hun masterclasses. Jeffrey van der Vegt, Songcoach van Re-Flax, gaat dieper in op jezelf presenteren met de focus op Authenticiteit en Emoties overbrengen. Hans Cassa (o.a. Montezuma’s Revenge, My Fair Lady) besteedt aandacht aan meerstemmige zang en koorklank.

Zingen Aan Zee brengt ook de traditionele Scheveningse klederdracht naar boven, door deelname van het Schevenings Vissersvrouwenkoor en het Shantykoor. De normen en waarden in het Vissersdorp worden hiermee symbolisch hoog gehouden.

Zingen Aan Zee Korenfestival Scheveningen 
Zaterdag 23 september 2022
Scheveningen-Dorp: Keizerstraat/Jurriaan Kokstraat/Marcelisstraat en strand
Start festival: 11.30 uur in De Oude Kerk, Keizerstraat 8

Alle informatie is terug te vinden via www.zingenaanzee.org  en www.facebook.com/zingenaanzeekorendag

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.