Wijknieuws

Symbolische start nieuwbouw Steenzicht

Symbolische start
Symbolische start nieuwbouw Steenzicht door minister Hugo de Jonge

De huizen aan Steenzicht zijn verdwenen.
Wat overbleef was een grote “zandbak”.
In augustus werd begonnen met de nieuwbouw, al is daar nu nog niets van te zien.
Op 15 september was de symbolische start van de bouw.

Symbolische start
Vlnr: Hugo de Jonge in kraan, Gijsbert van Herk, Esther Fleers en Martijn Balster

Op de bouwplaats vierden afgelopen vrijdag namelijk minister Hugo de Jonge, wethouder Martijn Balster, Gijsbert van Herk (bestuursvoorzitter woningcorporatie Staedion) en Esther Fleers (directeur Heijmans) op symbolische wijze de start van de bouw. Dit gebeurde door middel van het draaien van een funderingspaal in de grond.
Op deze plek wordt sowieso niet geheid door het slaan van de paal maar door middel van draaien.
Fijn! Want er is genoeg herrie in de omgeving wegens bouw verderop maar ook door werkzaamheden in de buurt om portiekwoningen duurzamer te maken. Maar dit terzijde.

Symbolische start
Een hapje en een drankje bij de bouwplaats

Een hapje, een drankje gingen vooraf aan dit officiele moment. Ook voor jongeren was het een en ander te doen, al was het erg stil.
De middag was niet “groots” aangekondigd. Toch stonden er veel mensen om de Buurtkeuken om de minister te verwelkomen.
Na een kort gesprek in dit pand liep iedereen weer richting de bouwplaats waar eerst enthousiast over de Zichten als onderdeel van Gaarden, Zichten en Dreven werd gesproken. De grote hoeveelheid woningen die terug zouden komen en het grote percentage betaalbare woningen werd benoemd. Ook het feit dat iedereen terug zou kunnen komen werd weer aangegeven (al klopt dit niet helemaal).

Hugo de Jonge
Een praatje vooraf

Het is de bedoeling dat het weer wijken worden, waar een grote mate van samenhang en verbondenheid door de mensen wordt ervaren.
Door sloop verdwijnt deze sociale cohesie (zo heb ik ervaren in “mijn” wijk. Maar als buren na sloop en nieuwbouw weer buren kunnen worden, is de kans groot dat de verbondenheid weer terugkeert.

Hugo de Jonge (minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) gaf aan: “Het woningtekort is onverminderd groot, te veel mensen hebben moeite om een passende woning te vinden. Er moet meer én betaalbaar gebouwd worden: 981.000 extra woningen tot en met 2030 terwijl het economisch niet meezit. Met de woningbouwimpuls van het Rijk kunnen bouwprojecten die anders worden uitgesteld of stopgezet, toch doorgaan. Een mooi voorbeeld is de start van het project Steenzicht dat deel uit maakt van de grootschalige gebiedsontwikkeling Dreven Gaarden Zichten, waar betaalbare woningen komen in een groene leefomgeving met tal van faciliteiten voor prettig wonen.”

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.