Politiek,  Stadsnieuws

Groep jongeren demonstreren tijdens boerenprotest

groep jongeren
groep jongeren, waaronder deze meisjes waren op het Malieveld

Afgelopen dinsdag reed ik over het Malieveld.
Niet over het gras, maar over de weg erlangs.
Plots hoorde ik: “Mevrouw! Ik geef u 50 euro voor uw brommer!”.
Een groep jongeren keek me aan toen ik stopte. Ik hoorde dat ze nog een heel eind moesten lopen naar Leidschendam, waar het boerenprotest zich zou voortzetten.

groep jongeren
Deelscooter met proteststickers

Bij Huis Ten Bosch mocht niemand meer staan: bleef je daar hangen, dan kreeg je een boete.
Zij waren dus onderweg om “in te haken”.
Eén van hun had een deelscooter bemachtigd, waar ook mooie stickers op waren geplakt.

groep jongeren
Deze groep jongeren wilde mijn snorfiets kopen.

Niet iedereen was even blij dat er weinig mensen meer op of rond het Malieveld stonden.
“Als je gaat demonstreren, blijf je toch ook?” Mijn reactie, dat ik dacht dat de meesten al wel in Leidschendam zouden zijn, maakte weinig indruk. Er zouden veel meer op het Malieveld moeten blijven om zichtbaar te zijn.

groep jongeren
Duidelijk denk ik….

In Den Haag en in Leidschendam is dinsdag dus opnieuw gedemonstreerd door honderden boeren vanuit het hele land. Ze demonstreerden op het Koekamp, bij paleis Huis ten Bosch en bij het CBL (het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de koepelorganisatie van supermarkten, in Leidschendam), onder andere vanwege het stikstofbeleid van het kabinet.
Ook vissers zijn solidair met de boeren. Zij sloten zich aan bij het protest. Volgens Job Schot, voorzitter van de visserbond Stichting Eendaad Maakt Kracht, zijn veel vissers angstig over het voortbestaan van hun familiebedrijven.
‘Het gaat bij ons niet direct om stikstofbeleid, maar Noordzeevissers worden net als agrariërs opgeofferd voor dubieus milieu- en klimaatbeleid’ zo lees ik op Omroep West.
Verwacht werd, dat vaker gedemonstreerd zal worden.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.