Koningshuis,  Mens/Maatschappij

Prinses Margriet aanwezig bij lezing Rode Kruis

Prinses Margriet
Prinses Margriet en prins Pieter-Christiaan in de zaal van het Theater aan het Spui

Prinses Margriet was in haar hoedanigheid van erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis maandagmiddag 2 december in het Theater aan het Spui aanwezig bij de Henry Dunant lezing van het Nederlandse Rode Kruis.
De tweejaarlijkse lezing werd ditmaal gegeven door Generaal-Majoor der Mariniers b.d. Patrick Cammaert. Hij reflecteerde op de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.
De lezing zelf heb ik niet mee gemaakt, maar de aankomst en de binnenkomst in de prachtige zaal wel.

Prinses Margriet
Prinses Margriet arriveert bij het theater

Bijzonder vond ik, dat niet alleen prinses Margriet aanwezig was, maar ook prins Pieter-Christiaan. Hij was daar als ambassadeur van het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds.

Na de lezing nam Inge Brakman officieel afscheid als voorzitter van het verenigingsbestuur van het Nederlandse Rode Kruis.
Zij was mede verantwoordelijk voor het excuus voor het “pijnlijke oorlogsverleden” van het Nederlandse Rode Kruis. Een naar mijn mening moedige beslissing diepe verontschuldigingen aan te bieden, nadat het zo lang was “weggestopt”.

Henry Dunant was de oprichter van het internationale Rode Kruis in 1863. Met de Henry Dunant lezing wil het Rode Kruis het maatschappelijk debat over humaniteit in de samenleving aanmoedigen en reflecteren op de vraag hoe invulling kan worden gegeven aan de missie van het Rode Kruis om de meest kwetsbaren in Nederland en daarbuiten te beschermen.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.