Wijknieuws

Frans Leijendekkers vannacht plots overleden

Frans Leijendekkers
Frans Leijendekkers met een groen-gele reiger

Vanmorgen werd ik gebeld door Richard Mulder met een bericht waar ik enorm van schrok.
Frans Leijendekkers is vannacht plots overleden aan een hartstilstand.
Persoonlijk kende ik hem niet goed, maar ik heb wel veel met hem te maken gehad. In de periode dat de Zuidwester Krant nog wekelijks in de brievenbus kwam hier in Escamp, maakte ik heel regelmatig een foto voor Frans of Klaas: de drijvende krachten achter dit gratis huis aan huis blad.

Frans Leijendekkers
Frans Leijendekkers met een “bekeuring” tijdens Rondje Den Haag

Frans Leijendekkers nodigde mij en mijn man in 2013 uit voor het “Rondje Den Haag”, omdat ik veel vrijwillig deed voor hun in de periode van HaagMedia. Daar zijn deze foto’s ook gemaakt.
Wij hebben genoten en leerden hem daar kennen een mooie man die vriendelijk en goedlachs iedereen benaderde.
Met nog steeds kramp op mijn kaken van het lachen denk ik terug aan die middag.

Helaas redde de Zuidwester Krant het niet. Evenals de andere kranten van Haagmedia. Advertentie inkomsten waren niet meer genoeg in deze tijd, waarin veel meer online wordt geadverteerd.
Frans Leijendekkers stopte met HaagMedia.
Maar hij bleef betrokken bij het wijknieuws. Hij ging werken bij de Posthoorn editie Escamp/Loosduinen.
Zo bleef ik toch een beetje betrokken bij het wijknieuws. Zeker omdat de Posthoorn nu eindelijk ook goed wordt bezorgd in de straat.

Ik wens zijn vrouw en dochter, maar ook al zijn vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies.

Please follow and like us:

2 reacties

  • Bjorn

    Wat een verschrikkelijk nieuws lees ik hier en schrik hier enorm van. Want heb wat jaren samen met mijn vrouw de Zuidwester gelopen, maar ivm we naar Limburg gingen verhuizen stopte we ermee. Wij kunnen Frans nog herinneren als een hele lieve man, waar we altijd gezellige en leuke gesprekken mee hadden. Ja ben hier effe helemaal stil door. Wil de naaste omgeving Familie en vrienden heel veel sterkte wensen met het verlies. Björn en Antoinette

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.