Wijknieuws

Ernstige verkeersoverlast door nieuw fietspad Vrederustlaan

Geen doorgang mogelijk via Drapeniersgaarde

 

Vaker schreef ik over het nieuwe fietspad dat wordt aangelegd op de Vrederustlaan. Ik ben er erg blij mee, niet met de gevolgen die het op dit moment heeft.
De bedoeling was, dat één fietspad tegelijkertijd werd aangepast, zodat iedereen van het andere gebruik kon maken. Om de een of andere reden, ik denk tijdgebrek -er was niet begonnen aan asfaltering toen de stenen weggehaald waren op het fietspad richting de Melis Stokelaan- heeft men de tegels van beide fietspaden verwijderd. Ook niet echt erg, ware het niet, dat de verkeerssituatie onduidelijk is: mag je als fietser nu wel of niet in beide richtingen rijden? Sommige borden zeggen ja, andere nee.
Maar het grootste ongemak is wel de wegafsluitingen nu. Zonder dat het wordt aangegeven, was het ineens onmogelijk de Vrederustlaan te bereiken vanaf de Drapeniersgaarde. Iedereen moet nu omrijden.

 

Ook via de Wolweversgaarde is het nu onmogelijk

 
Vanmorgen kwam daar ineens een tweede zijstraat bij: de Wolweversgaarde.
Twee naast elkaar gelegen zijstraten, die de doorgang naar een doorgaande weg belemmeren!
Ook deze zijstraat is zonder dat aan het begin van de weg een waarschuwingsbord is geplaatst afgesloten.
Zowel voor automobilisten als voor scooters brom/snor of gewone fietsers is het echt waardeloos, want je moet wel behoorlijk omrijden. Met daarbij, de wegen zijn nu niet echt geschikt om te keren: vaak is achteruit rijden de enige optie en dan maar hopen dat er geen tegenligger aankomt. Want elkaar passeren is in deze smalle straten onmogelijk (dat het nog steeds tweerichtingsverkeer is is mij een raadsel).

 

platen op de stoep: erg glad!

 

Maar ook voor voetgangers is deze situatie erg onhandig.
Ook het trottoir is namelijk volledig opgebroken op de Vrederustlaan en smalle platen liggen over het mulle zand.
Veel fietsers en dergelijke maken nu gebruik van deze alternatieve doorgang wat niet echt prettig is. Maar ook zijn de platen door het zand enorm glad.
Het meest onprettig is het voor mensen in een rolstoel of rollator en langs deze weg wonen: je ziet ze hun huizen niet meer uitkomen….
Gelukkig zal de doorgang bij de Drapeniersgaarde vandaag of morgen weer worden geopend werd mij verteld door de werklui.
 
Update: De Drapeniersgaarde is weer open ter hoogte van de Vrederustlaan

Please follow and like us:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.