Muziek

Een spetterend Beatstad 2010


Letterlijk en figuurlijk spetterend.
Vlak voor het optreden van Di-rect begin het immens te stortregenen.
Het relatief droge veld, waar de organisatie zo hard aan had gewerkt het droog te krijgen door de enorme regenval van de afgelopen dagen weg te werken, veranderde in een grote blubberboel waar geen houten vlonders waren neergelegd.

Toch bedierven de stortbuien en het onweer de sfeer totaal niet. Iedereen die wilde trok een regenponcho aan die werden uitgedeeld en genoot van de laatste optredens, waarbij het weer soms toch weer even “meespeelde”.
Beatstad 2010; geweldig!

Natuurlijk stond ook dit jaar Beatstad weer in het teken van een goed doel. Dit jaar stond Den Haag (weer) in het teken van War Child. Van elk verkocht kaartje ging 1 euro naar deze organisatie.
Ook op het veld merkte je daar ook wat van; men kon zich springend laten fotograferen op een trampoline.


ReBelle mocht om 17.00 uur de spits afbijten; toen al was het Malieveld behoorlijk druk.
De drie vrouwen zetten een dynamisch optreden neer.
Maar ook Camero Emerald was uniek. Het Malieveld, waar echt nauwelijks meer doorheen te komen was wegens de drukte, danste en swingde mee op de muziek.
Wat een stem…
Daarna mocht Waylon het podium betreden.
Tijdens The Hague Jazz (klik hier) mocht ik hem al bewonderen; maar ook nu was hij weer grandioos.
Geweldig hoe hij niet alleen, maar ook samen met de overige musici optrad; een echte samenwerking.
Tja, en toen lieten de weergoden het echt afweten.
Donkere wolken pakten zich samen….
Alle fotografen mochten vanaf het podium foto’s maken van het publiek in de stromende regen.
Je ziet; lachend, met poncho’s was de sfeer nog steeds geweldig!
Enthousiast wachtte het publiek op het concert van Di-rect, enthousiast aangekondigd door presentator (en ambassadeur van War Child) Dennis Weening.
Di-rect trad op tijdens onweer en een heuse wolkbreuk.
Ik ben echt weggedoken; zelf wilde ik de goden niet nog een keer verzoeken.
Want was was er gebeurd….

Tijdens het allereerste optreden dacht ik mijn lens te verwisselen voor een zoomlens.
Ik ben sinds ruim een week namelijk de trotse bezitter van een Canon 5D MII. Echt dolgelukkig ben ik hiermee! Voor mijn oude camera (de 350D) had ik een mooie zoomlens aangeschaft en die dacht ik mooi te kunnen gebruiken. Niet dus…..
Resultaat? Het plastic schermpje dat voor een spiegel bevestigd zit was losgeraakt en de spiegel was van zijn plaats.
Bijna huilend ben ik naar de speciale tent voor de pers gegaan in de hoop dat iemand een oplossing wist.
Een paar fotografen niet,
maar deze schat zette resoluut alles weer op zijn plaats. Je begrijpt; ik kon hem wel omhelzen!
Gelukkig lijkt er verder (op een stofje op de spiegel na) niets aan de hand en heb ik gewoon door kunnen fotograferen.
Het risico dat de camera kapot zou gaan door de regen heb ik maar niet meer genomen (gelukkig want er zijn dus inderdaad camera’s gesneuveld!).
In de EHBO tent waar we even mochten schuilen (geweldig!) heb ik een poncho over het toestel heen gedaan en gewacht op het laatste optreden van de slotact; Anouk.
Weer gaf Dennis Weening een stunt, die niet helemaal verliep zoals hij wilde; hij ging crowdsurfen, maar helaas, hij kwam maar een paar meter ver toen men hem niet meer kon dragen.
Het opreden van Anouk was grandioos.
Eerlijk gezegd was ik tot nog toe niet echt heel erg gecharmeerd van haar; maar live; wat heb ik genoten! Moest echt mijn mening herzien.
Echt een topper en terecht was zij DE slotact.
Glibberend en proberend tussen de mensenmassa’s heen te komen probeerde ik weer bij de tramhalte te komen; helaas kon ik haar optreden niet af zien; het thuisfront riep weer 🙂
Het was wel genieten van de muziek op de achtergrond tijdens het wachten op “mijn tram”.
Nog een laatste kiekje; mensen die tussen de honderden paraplu’s hun eigen exemplaar terugzochten. (nee, nu niet “herfst, herfst, wat heb je te koop, honderdduizend bla’dren op een hoop ;-))
Een paraplu mocht niet meegenomen worden; het is met een dergelijk uitverkocht concert natuurlijk ook een levensgevaarlijk item.

Meer foto’s? Klik hier (Groter? Mail me gerust).
Ook bij Richard Mulder (klik hier) staan foto’s online.

Please follow and like us:

7 reacties

 • tagrijn

  Wat een geluk dat je camera op die manier gered werd. Het is toch meteen een stresssituatie (mooi woord met 3 keer s). Er zijn vandaag en gisteren heel wat festivals letterlijk in het water gevallen. Mooi dat dit wel doorging.

 • pieter

  Goedemorgen,

  Het was inderdaad een spetterend feest afgelopen zaterdag op het Maliveld. En, laten we eerlijk zijn, bij een festifal hoort gewoon stortregen. Met name de beelden van Di-rect zal ik niet snel vergeten. Geweldig te zien hoe die regen op het podium kletterde en de organisatie toch wel paniek bezorgde. Di-rect deerde het allerminist. Ze speelde zoals een echte rockgroep betaamt gewoon lekker door. De zanger van Di-rect vond ik echt geweldig. De energie spatte er echt vanaf. Je zag de damp gewoon van z’n rug, die doorweekt was van de regen, afkomen. Geweldige beelden toch? Even een vraagje…. Mijn dochter van 10 jaar was er afgelopen zaterdag ook. Zij stond met een vriendje van haar tegen het hek aan tijdens het optreden van Carol Emerald. Jullie fotografe heeft hun op de foto gezet en ze liet me de foto ook zien. Ze gaf aan; “je moet even op de site kijken, ze staan er vast bij” Nou, ik heb nu gekeken maar helaas zie ik ze er niet bij staan. Mijn vraag aan jullie is: Zou je die foto van die 2 kleine smurfen die tegen het hek aan staan misschien naar me toe kunnen mailen. Ik zou het erg op prijs stellen. Alvast bedankt voor de medewerking.

 • bouwbesluit

  Hay!
  Ik was in de zoekmachine op zoek naar iets over bouwen. Toen kwam ik jou website tegen. Ik heb hier helaas niet gevonden naar waar ik op zoek was, maar moet zeggen dat je een erg leuke blog geschreven hebt.
  Ik zet je rss feed even in mijn reader!

  Groetjes!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.