Kunst/Cultuur

Den Haag in beeld. Acht Haagse topfotografen

 

 

Vorige week vrijdag, zoals ik hier al schreef werd de tentoonstelling “Den Haag in beeld. Acht Haagse topfotografen” in het IJspaleis officieel geopend door wethouder Frits Huffnagel.

 

 

 

8 Haagse fotografen die hiervoor door het fotomuseum en de gemeente Den Haag waren geselecteerd brengen door middel van foto’s de stad in beeld. Dit gebeurt door middel van diverse thema’s zoals ‘architectuur’,  ‘internationale stad van vrede en recht’, ‘dans’, ‘strand’ en ‘popstad’.

Hierboven twee foto’s die mij persoonlijk erg aanspraken die in de hal van het IJspaleis zelf stonden en niet in het klein in de nog met lint afgeschermde ruimte ernaast.

 

 

Buiten vrienden, familie en andere genodigden was natuurlijk ook wat pers aanwezig die een aantal fotografen interviewden; als ik me niet vergis is dit Gerard Wessel (kan iemand dat bevestigen c.q. ontkrachtigen?).

 

 

 

Natuurlijk werden er toespraken gehouden waarbij het zoontje van één van de fotografen (Piek) een prachtstunt uithaalde.

Tijdens de toespraken ging hij op het podium op zijn hoofd staan en wel zo lang, dat zijn hoofd rood aanliep.

Toch bleef hij roerloos zo staan; dat vroeg natuurlijk om een plaatje.

 

 

Frits Huffnagel haalde hem maar van het podium af; of dat was omdat zijn kleur er té ongezond uit ging zien of om de aandacht niet te laten verslappen was de vraag.

Uiteindelijk vertoonde hij zijn kunstjes maar op de vloer van het stadhuis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierna was dan het moment aangebroken om de tentoonstelling officieel te openen.

 

Een groot rood doek werd van een scherm afgehaald waarop de dagen,uren en minuten tevoorschijn zouden moeten komen, waarop tevens de nieuwe website van Den haag gelanceerd zal worden; de foto’s van deze fotografen zullen overigens ook op deze website verschijnen.

Helaas, een foutje.

Het scherm stond in slaapstand en er verscheen dus alleen een zwart scherm.

Even later was de tijd wel af te lezen….

De tentoonstelling werd dus alleen mondeling geopend en het lint vóór de andere foto’s verwijderd waardoor iedereen een beeld kon krijgen hoe de fotografen Den Haag door hun scherm zagen.

 

 

 

Mooie foto’s, soms naar mijn mening “erg gewoon” of niet echt bijzonder, maar een aantal schitterend.

Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.