Natuur/milieu

Waterkwaliteit vijvers in Madestein van slechte kwaliteit voor vissen

 

In het  kader van Groenjaar 2009 verzorgde de ’s-Gravenhaagse Hengelsport Vereniging (GHV) op zondag 30 augustus een opvissing verzorgd door beroepsvisser Wilkin de Boer in de Heemparkplas in het Heempark H.J. Bos (naast Madestein) om een goede indruk van de visstand in de Heemparkplas te krijgen.

 

 

 

 

Helaas bleek dat het erg slecht gesteld is met de vijvers in Madestein door het achterstallig onderhoud van de Gemeente Den Haag.

De vijvers zijn veranderd in plaatsen waar grote vissen niet graag verblijven, wat uit de vangst bleek.

De grootste vis was een paling van 85 cm en een snoek van 76cm.

Verder waren de gevangen vissen niet groter dan zo’n 20 cm.!

De motor van de boot kon het net niet verslepen door de opgevangen bagger en plastic van zo’n twee ton….

Nu ben ik verre van een visfanaat, maar het feit dat het slecht gesteld is met het leven in de vijvers vind ik een schrikbarend idee. Vissen zijn onderdeel van een kringloop, maar ook mensen zwemmen in de wateren van Madestein die allemaal met elkaar verbonden zijn.

Ik hoop dat de gemeente Den Haag hier aandacht zal besteden, zeker gezien het feit dat we inderdaad dit jaar “Groenjaar” zijn.

 

Alle foto’s zijn gemaakt door Richard Mulder; bedankt!

Please follow and like us:

6 reacties

 • Hanny

  Verkeerde bezuiniging van de gemeente om de vijvers slecht te onderhouden? Het schoonmaken wordt een dure zaak als het niet regelmatig gebeurt. Hopelijk pakt de gemeente dit nu op.

 • Marcello

  Het water van Madestein is voor zover ik het me kan herinneren altijd al smerig geweest. Als tiener ging ik er vaak zwemmen en toen moest je al schoenen aan. Ik heb het dan over bijna 30 jaar geleden. En dat terwijl we deze groene strook (Uithof, Madestein, Ockenburgh) juist moeten koesteren, want dat is juist wat Den Haag zuid west typeert. Deze prachtige groene buffer tussen “ons” en het westland.

 • remzi

  10 jaar geleden ging ik graag hier naar toe toen ving je nog leuk vis vandaag de dag vang je gewoon niks meer wat moeten we hier aan doe

 • koi karpers

  ik ging er ook altijd graag naartoe maar dat is 15 jaar terug nu om te vissen samen met mijn man nu kun je daar dag en nacht gaan zitten en je vangt er nog niks.

 • Marc

  Aangezien de afgelopen weken ik erg goed gevangen heb in madestein is het verhaal gewoon onzin.
  Binnen 5 uur had ik 8 grote brasems van 56cm t/m 63cm en twee reusachtige giebels.

  Puur gelul dus dat er geen grote vis in madestein zit, jullie kunnen gewoon niet vissen :p

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.