Mens/Maatschappij,  Politiek

Demonstratie tegen wetsvoorstel Werken naar Vermogen

Alle foto’s: Richard Mulder

Medewerkers van de sociale werkvoorziening voerden vandaag actie op het Malieveld tegen het wetsvoorstel Werken naar Vermogen.
Heel veel mensen waren bijeengekomen, om te demonstreren tegen dit nieuwe wetsvoorstel, waardoor velen verwachten in de WW of bijstand terecht.
Met de nieuwe wet voegt het kabinet de sociale werkvoorziening, de bijstand en de Wajong samen. Het moet een bezuiniging van bijna 2 miljard opleveren.
Veel mensen die nu nog in sociale werkplaatsen werken schuiven door naar gewone werkgevers. De 15.000 demonstranten (!) noemen de maatregel onrechtvaardig. Niet onterecht denk ik, want er zullen weinig werkgever in de rij staan. Alleen al het aanbod van werk is in deze tijd kleiner dan de vraag!
De Tweede Kamer praat in april over het wetsvoorstel. Veel vertegenwoordigers van diverse politieke partijen waren aanwezig; vanzelfsprekend kreeg niet iedere vertegenwoordiger de kans iets te zeggen in deze grote groep!
De demonstratie was georganiseerd door de diverse vakbonden. De actievoerders waren uit het hele land met tientallen bussen aangevoerd.

Meer foto’s zijn te zien via de site van Richard Mulder.Please follow and like us:

2 reacties

  • Barry

    Laat die mensen lekker werken. Ze verdienen hun eigen centen ze leveren (vaak) goed werk, en voelen zich nuttig. Bij het bedrijf waar ik werk hebben ze een enorme tuin om het pand. Deze tuin word onderhouden door mensen met een verstandelijke beperking. Het gaat misschien niet zo snel als bij een hovenier, maar het ziet er altijd straks uit wat ze doen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.