Diversen

Computerwijk in Den Haag van Komp U Ter Hulp

Een ingezonden bericht van:
Stichting Komp u ter hulp
Hillegondastraat 20

2512 TS Den Haag

 

Ton Mertens

Tel. 070-365.43.75
Mob. 0627-450.164

 

 

Betreft; info Komp u ter hulp

De blauwe teksten zijn aan te klikken linken.

 

Zie hier onze locatie.

 

Hier een overzicht van wat we doen.

 

Vorderingen Computerwijk

We zijn bezig in overleg met Amsterdam om in Den Haag de boel op poten te zetten met computerwijk.

 

We hebben nu Jaap Vooijs (58) aan Komp u ter hulp toe kunnen voegen en die loopt via een ooievaarsbaan een jaar mee met Komp u ter hulp en die moet de kar trekken voor dit project in Den Haag.

Jaap is goed in Office en Outlook (express) mail.

Verder hebben we Manuel Solomon, (42) ook met een ooievaarsbaan, die wordt nu opgeleid als coach voor het begeleiden van de voortijdige schoolverlaters met die cursus computerhersteller.

Komp u ter hulp moet wel een inleenvergoeding voor hen betalen, zo’n 40% van het bruto minimumloon per persoon. De bedoeling is wel dat ze straks een reguliere baan hebben.
 

Computerwijk werkt als volgt;

In Amsterdam hebben ze een kantoor, een administratieve kracht en een coördinator.

De coördinator helpt de vrijwilligers wegwijs te maken met dat dubbelklik en de overige lesstof.

De cursus Dubbelklik is ontwikkeld voor mensen zonder enige computerkennis. In zes lessen van twee uur leert u het toetsenbord kennen middels tekstverwerken en leert u met een tekenprogramma omgaan met een muis. Ook zult u documenten leren opslaan, openen, afdrukken en bewerken. U krijgt een inleiding in het werken met E-mail en internet. U werkt individueel aan de hand van een CD achter een computer. Enige kennis van computers is niet nodig. Uw taalniveau Nederlands hoeft niet heel erg goed te zijn.
Dubbelklik kunt u bij alle locaties volgen en kost 10 euro (inclusief cursusmateriaal)
in Amsterdam.

.

Buiten dat éne kantoor hebben ze zelf geen eigen locaties, maar wel 24 werkplekken in Amsterdam

De bedoeling is dat een bewonersorganisatie of dergelijke zelf voor de ruimte en de hardware zorgt en dat medewerkers en/of vrijwilligers dan zelf de boel runnen.

Die 10 euro is dus het bedrag dat de cursisten moeten betalen aan diegenen die, die lessen verzorgen op een locatie.

Voor het coördineren en het begeleiden van de medewerkers op die in te richten leslocaties, vragen ze als computerwijk een vergoeding aan die bewonersorganisaties om hun kosten te dekken.

 

Ze richten zich van computerwijk dus alleen maar op het softwarematige, maar daar heb je normaliter al je handen aan vol.

Komp u ter hulp kan dat op diverse locaties ook op poten zetten, met als extra, dat we dus wél voor de (gebruikte) hardware en het onderhoud kunnen zorgen voor weinig geld.

Voor dat geld kunnen die cursisten dan ook een computer van ons kopen, want leren zonder thuis een pc te hebben, is niet handig.

Verder worden de te installeren systemen voorzien van Windows Steady en kan er in tegenstelling met Amsterdam wél voor technische ondersteuning worden gezorgd.

 

Als pilot hebben we nu de bewonersorganisatie aan de Stationsweg.
Vooruitlopend op de ontwikkelingen, gaan ze alvast kijken hoe ze één en ander in het vat kunnen gieten, maar andere locaties zullen natuurlijk ook in beeld komen.

 

En kent u bedrijven en/of organisaties met afgeschreven pc systemen, dan houden wij ons natuurlijk aanbevolen.
We hebben die pc’s nodig als oefenmateriaal voor die voortijdige schoolverlaters en we mogen van Microsoft, XP professional en het Office pakket er voor 5 dollar per pc op zetten.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.