Mens/Maatschappij,  Politiek,  Stadsnieuws

Sfeerimpressie Afghanistantop

 

Vandaag was de Internationale Conferentie over Afghanistan.

Op de bovenste foto zie je delegatie uit Afghanistan arriveren.

Op alle media kan je genoeg lezen over wat al dan niet de resultaten waren en zijn voldoende foto’s te vinden van Hilary Clinton (al lieg ik als ik haar niet had willen kieken!) en andere mensen.

Bij Richard Mulder kan je haar wel zien en ook veel meer foto’s van de conferentie; klik hier.

Op deze blog een sfeerimpressie van het begin van de dag; voor mij indrukwekkend genoeg, waarbij ik niet inga op wat ik van de conferentie vind en hoe ik tegenover de oorlog sta. Mensen die mijn blog lezen, weten mijn mening.

 

 

 

 

Natuurlijk ook hier enorm veel vlaggen. In de zon en het windje een mooi gezicht.

 

 

Een groot gebied was totaal afgesloten. Met de fiets of lopend kon je nog op veel plaatsen komen (al moest je hier en daar behoorlijk omrijden). Alleen het gebied rond het World Forum was alleen toegankelijk voor diegenen met een pas. Daar was dan ook immens veel pers te zien; met directe satellietverbinding wisten ze iedereen te bereiken.

Echt druk was het niet; weinig mensen die kwamen kijken, niet echt veel journalisten en ook politie was wel aanwezig, maar naar mijn gevoel niet echt overheersend.

Ook vond ik ze relaxt; ze lokten geen agressie uit wat ik vroeger toch wel vaker heb gezien.

Op vragen (hoe je ergens kon komen bijvoorbeeld) werd zelfs normaal geantwoord!

Alle delegaties werden door veel motoragenten begeleid naar de plaats van bestemming, maar in de omgeving viel het met het “blauw” mee.

Eén helikopter vloog continu rond boven het gebied.

 

Zoals ik al in mijn vorige blog schreef, waren ook de twee demonstranten die ik gisteravond zag aanwezig in het gebied waar ook ik stond.

Direct toen ik aankwam, werd de mevrouw met de blonde haren weggestuurd door de politie. Er was vlak bij het Museon een vak gecreëerd waar mensen mochten demonstreren; elders was niet toegestaan. Zij liep direct weg en vermeed verdere conflicten.

 

 

 

De andere is voor wie deze blog regelmatig leest een bekende; bij veel demonstraties is zij aanwezig. Een komisch gezicht; dit keer zonder pop van Bush, maar druk in “telefoongesprek” met Maxime Verhagen.

 

 

 

Ook zij werd dringend verzocht te vertrekken.

Dit deed zij niet zonder slag of stoot, waardoor zij onder begeleiding van twee agenten werd afgevoerd en op afstand naar haar papieren werd gevraagd.

 

 

Wat er verder is gebeurd weet ik niet, want in de verte zag ik (nachburgemeester) Rene Bom (leuke naam op zo’n moment!) op zijn schitterende fiets voorbij zag rijden en in gesprek ging met een van de agenten.

 

 

Ondanks dat ik geen perskaart had, mocht ik toch even een foto maken van het demonstratievak waar wel werd toegestaan te demonstreren. Tja, een echt handige plek was dat niet; ver uit het gezicht van het World Forum en niemand mocht en kon er komen. ook daar dus behoorlijk kalm.

Wel een minpuntje mijns inziens.

Afijn, zo hebben ze toch een blog gehaald.

In Scheveningen zou volgens roddels een fregat liggen, dus ook daar ben ik even heen gefietst. Maar het enige wat ik zag, waren vissersboten. Zou hij voor de kust liggen, of een vervroegde 1 april grap? (Ik ben in elk geval al in twee grappen getuind; zal maar niet zeggen welke   ).

 

 

 

Please follow and like us:

12 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.