Natuur/milieu,  Wijknieuws

Commissievergadering Erasmuszone

Vandaag was een spannende dag.

Vroeg opstaan, want om 9 uur begon de commissievergadering over de Erasmuszone. Natuurlijk is dit een onderdeel van de hele Structuurvisie Den Haag 2020, maar voor mij een heel belangrijk onderdeel.

Het plan, wat nog geen zogenaamd Masterplan is, werd besproken in de commissie, waarbij iedereen mocht inspreken. Ook ik had me aangemeld, en liep dus met trillende handen de raadszaal in.

publieke tribuneGelukkig was dit onderdeel als tweede punt op de vergadering, dus startte vroeg.

De publiekstribune was enorm vol; de lege plaatsen die je ziet op de foto waren van mensen die klaar stonden in te spreken; wat als eerste begon.

 

Daarna begon een druk overleg. Veel raadsleden bleken op een aantal punten achter de plannen te staan, behalve het deel wat de ecologische zone en de volkstuintjes betreft. Alleen de PvdA bleef achter alle standpunten staan; wil je de Leyweg en het stadsdeel “oppimpen”, is het niet mogelijk de volkstuincomplexen en een grote scheiding tussen Den Haag Zuidwest en Wateringse Veld in stand te houden. De volkstuintjes konden wel worden verplaatst, maar moesten voor in elk geval een deel weg. Aldus Norder.

 

NorderOmdat het al half een was, werd gesproken over een tweede overleg. De bezwaren tegen de plannen waren echter zo enorm groot, dat de meeste raadsleden hiertegen bezwaar maakten.

Alle partijen (zelfs de VVD), met uitzondering van de PvdA, stuurden wethouder Norder “terug naar huis met huiswerk”; op deze manier zouden zij niet akkoord gaan met het plan dus het moest aangepast worden!

Ik hoop werkelijk van harte, dat de zone kan blijven zoals hij nu is, en zelfs wordt versterkt. Want groen is belangrijk, en Den Haag heeft al erg weinig meer. Ook percentueel gezien ten opzichte van andere grote steden.

Deze commissievergadering heeft me hoop gegeven; van zoveel kanten is bezwaar gemaakt, ook van politieke partijen waarvan ik het niet had verwacht (wel had gehoopt…).

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.