Kunst/Cultuur,  Stadsnieuws

Cast Petticoat onthult ijssculptuur Chantal Janzen op Coolevent Scheveningen
In de kerstperiode van 15 december 2010 t/m 9 januari 2011 is de musical Petticoat te zien in het World Forum theater in Den Haag. Op woensdag 15 december werd dit op ludieke wijze gevierd door middel van de onthulling van een ijssculptuur van ‘Pattie’ (gespeeld door Chantal Janzen) op de ijsbaan van Coolevent op het Kurhausplein, door de Cast van Petticoat en Wethouder van Cultuur & binnenstad Marjolein de Jong.

Inderdaad was de cast -zij het later dan gepland- aanwezig en gingen ook als groep meten zonder Marjolein de Jong op de foto.Een log zoals je ziet met heel veel foto’s; het was ook echt heel leuk dit mee te mogen maken!

Gelukkig was het gisteren nog redelijk weer, al was het niet echt warm; zeker op de ijsbaan niet. De cast en Marjolein arriveerden erg laat, waardoor de meesten toch wel enigszins verkleumd stonden te wachten (ik zeler na de al lange dag waaop ik op pad was geweest met mijn zoon; gelukkig vermaakte hij zich kostelijk op de glijbaan van Coolevent, waar je met banden naar beneden kon glijden).Ter ere van de Haagse première van Petticoat heeft Coolevent Scheveningen dit winterse kunstwerk laten maken. In de 2 meter hoge ijssculptuur zit een Gouden Ticket. De bezoekers van Coolevent krijgen de kans om een viparrangement voor Petticoat te winnen als zij raden wanneer het beeld gesmolten is en het gouden ticket tastbaar is.Petticoat is de nieuwe Nederlandse musical van Joop van den Ende Theaterproducties, gemaakt door het team van Ciske de Rat – de Musical, met muziek van Henny Vrienten. De voorstelling gaat over de Groningse Patricia (Pattie) Jagersma die graag wegdroomt in haar (fantasie) toekomst maar ook daadwerkelijk de stoute schoenen aantrekt en haar droom najaagt. Een musical met humor en ontroering, de grote verschillen tussen provincie en de grote stad en het eeuwige dilemma van ouders om hun kinderen los te laten.
Met in de hoofdrol Chantal Janzen, Freek Bartels, Hajo Bruins, Marjolijn Touw, Kees Boot, Mike Weerts en Roon Staal.

Nog een paar (boel) foto’s:Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.