Natuur/milieu,  Stadsnieuws

Sneeuwoverlast in Den HaagWat al voorspeld was, kwam uit.
Sneeuwval; en wel een enorme hoeveelheid.
Ik vind het heerlijk door verse sneeuw te lopen; kan er zelfs geen genoeg van krijgen.
Vanmorgen vroeg was ik dus al op pad om boodschappen te doen; lopend natuurlijk. Met een fiets (of snorfiets, voor zover je die weg zou krijgen) was er gewoon geen doorkomen aan.
De wegen waren om 8 uur onbegaanbaar. Auto’s zag je zo nu en dan langsrijden, nauwelijks grip hebbend op het wegdek.
Er zou gestrooid zijn, maar daar was weinig van te merken.
Bij de Aldi; waar ik natuurlijk veel te vroeg aankwam, was men druk bezig een deel sneeuwvrij te maken. Zwaar werk met dat dikke pak wat was gevallen.Nadat ik thuis kwam ben ik, na een hete kop koffie, weer gaan wandelen.
Lopen (of openbaar vervoer) was ook de beste keuze. Ik liep sneller dan de rijdende auto’s die stapvoets over de spekgladde wegen hun weg probeerden te vinden.
Een sneeuwschuiver reed me voorbij; richting Lozerlaan?
Hij deed in elk geval geen moeite de sneeuw op de Melis Stokelaan weg te schuiven.Even later liep ik steeds een pekelwagen voorbij. Veel effect had het niet; de onderlaag was zo dik, dat het glad bleef.Bij de Soestdijksekade waren er ook problemen.
Deze vrachtwagen kreeg totaal geen grip en slipte continu weg. Veel hulp van andere automobilisten kreeg hij niet, want tijdens zijn verwoede pogingen om voor- of achteruit te komen reden auto’s hem voorbij, waardoor hij weer vast kwam te zitten.
Na ruim een kwartier heen en weer rijden, was hij eindelijk los en kon hij zijn weg vervolgen in de sneeuw.Maar ook deze automobilist kwam door een verkeerde manoeuvre even in de problemen; dwars kwam hij op de weg te staan. Gelukkig was er geen ander verkeer waardoor ook hij gewoon door kon rijden nadat zijn neus weer in de juiste richting stond.De parallelweg was een plaatje om te zien; door de hevige sneeuwval zag je vaag de contouren van het strijkijzer; treinen stonden op het spoor stil wachtend op hun rit.Natuurlijk had ook de NS weer problemen; het treinverkeer in Utrecht kwam eindelijk weer op gang gezien het bord op HS,maar de stoptreinen in de regio Randstad reden niet allemaal. Weer een aangepaste treindiensten. We zijn er duidelijk nog niet klaar voor….Maar ook de HTM was er niet klaar voor.
Ondanks dat trams vannacht zijn blijven rijden om het traject begaanbaar te houden, werkten niet alle wissels; veel trambestuurders moesten uitstappen om de wissels handmatig te bedienen. Deze mopperde even “had ik maar een vak moeten leren”.
Veel trams en voertuigen van Rampstadrail rijden niet of rijden via een omleiding. Bussen rijden vooralsnog wel, maar met vertraging. Hou voor actuele informatie de site van Stadsomroep Den Haag (klik) in de gaten.Maar deze mensen hadden veel plezier in hun werk; de haltes werden stuk voor stuk gepekeld om te zorgen dat valpartijen niet zouden voorkomen.Met een grote werkwagen werd de pekel vervoerd; al leek de inhoud snel op te gaan!

Hieronder een cadeautje van mijn dochter; niet alleen overlast dus, maar ook sneeuwpret 🙂Please follow and like us:

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.