Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Bezoek Dalai Lama aan Den Haag

 

Er zijn momenten in je leven, die zo’n indruk op je maken, dat je ze nooit zal vergeten.

Vandaag had ik zo’n moment.

Ik mocht aanwezig zijn bij de ontmoeting van minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) en de Dalai Lama bij de Sint Jacobuskerk in de Parkstraat tijdens zijn driedaagse bezoek aan Nederland.

 

 

Rond 9 uur vanmorgen stonden minister Verhagen en pastor Van der Helm voor de Jacobuskerk (in de Parkstraat) in Den Haag om de Dalai Lama te begroeten.

 

 

 

Diverse Nederlandse religieuze leiders waren aanwezig, waaronder rabbijn Awraham Soetendorp (de persoon in het midden van de foto met de witte baard) en de secretaris van de Protestantse Kerk Nederland, Arjan Plaisier.

 

De aankomst en begroeting van de Dalai Lama was snel voorbij, dus ik besloot te wachten tot hij weer zou vertrekken. Het was het wachten meer dan waard.

 

 

Na een uur verliet hij de prachtige kerk weer vergezeld door pastor Van der Helm, die een soort stola omhad. Dit was een geschenk van de Dalai Lama, waarin in Tibetaans schrift drie namen van de boeddha in staan.  De Dalai Lama legde een parallel met de heilige drie-eenheid. „En happiness, dag en nacht”, voegde hij er aan toe.
Rustig ging hij langs het persvak, waar hij diverse mensen te woord sprak. Ook ik mocht hem een hand geven; wat een charismatische man!

 

 

Een bezoekster was op het terrein van de kerk gekomen en gaf hem na een buiging een sjaal die hij bij zichzelf omdeed en daarna haar weer met een omhelzing om de hals hing.

Hierop vertrok hij weer onder politiebegeleiding naar het Binnenhof, waar hij een ontmoeting met de Tweede Kamer had.

 

 

Op het Plein demonstreerden een grote groep Chinezen tegen de Dalai Lama. Volgens deze groep wil de geestelijk leider van Tibet een onafhankelijke staat maken. De Dalai Lama ontkent dat en gaf de demonstranten geen aandacht.

Op het NOS journaal van vanavond werd ook aangegeven dat juist een Chinese vrouw hier tegenin ging en steun betuigde aan de Dalai Lama.

 

 

Please follow and like us:

11 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.