Beelden aan Zee kleuren rood

Beelden aan Zee.
Persoonlijk vind ik het mooie beelden.
Uitgebeeld worden diverse sprookjes, zoals Hans en Grietje en Gullivers reizen.
Veel kinderen klauteren op de kunstwerken van Tom Otterness.
Het kan, want ze zijn stevig.

Op 30 oktober werden deze beelden met rode verf besmeurd.
Aangezien het de periode van Halloween was, werd even gedacht aan dit “Heidens feest”. Echter, de dader of daders liet(en) een gekreukelde regenboogvlag achter waarop verschillende spreuken te zien waren over ‘satanische rituelen’ en pedofilie.
Vandaar dat uitgegaan wordt van een gerichte actie.

De figuren op het strand kan je, als je niet bekend bent met de sprookjes luguber noemen, maar mijn kinderen hebben zich nooit gestoord aan de beelden.
Mijns inziens zijn het correcte weergaven van de sprookjes. En ja, sprookjes zijn niet altijd even zoet. (klik hier voor de site van Museum Beelden aan Zee).
Waar ik me wel ernstig zorgen om maak, zijn de mensen die áchter de bekladding van de Beelden aan Zee zitten. Als het klopt wat ik tegen kwam tijdens het surfen.
Ik quote namelijk van De Nieuwe Media (niet echt een betrouwbare nieuwssite overigens!):
De jacht op pedofielen, kindermoordenaars, satanisten, (oud)bestuurders, huurlingen en aanhangers van de Staat der Nederlanden die schuldig zijn aan seksueel misbruik, satanisch ritueel misbruik, criminele en/of duistere praktijken, of iets anders op hun kerfstok hebben (het vermoorden van de bevolking door COVID-19 injecties), is vannacht op 1 november gestart na 1 minuut over 12 – (00.01 uur Nederlandse tijd).

In mijn optiek zijn deze mensen heel gevaarlijk.
Dan zie ik toch liever een Pokémon sjaal om een enkel van een grote pop…
2 reacties
J. Bekker
De maker van deze beelden is Tom Otterness. Deze man is ooit bekend geworden met een zelfgemaakte film waarin hij een hond, die hij daarvoor uit het asiel had gehaald, aan een paal vastbond en dood schoot. 30 jaar later, in 2008 boodt hij hiervoor zijn verontschuldigingen aan waarna hij in 2014 alsnog een beeld van deze gebeurtenis maakte.
Waarom krijgt zo iemand een podium voor zijn kunst in plaats van eenzame opsluiting in één van zijn zelfgemaakte kooien?
J. Bekker
Voor de bron van dit verhaal verwijs ik u naar de wikipediapagine. Er zijn echter meerdere bronnen te vinden hiervoor.
//en.m.wikipedia.org/wiki/Tom_Otterness