Boeken

Heel Nederland Leest

Heel Nederland Leest
Campagne Heel Nederland Leest

Deze maand is Heel Nederland Leest begonnen.
Het is een leescampagne met dit jaar wel iets heel bijzonders. Gisteren kon iedereen uit Den Haag een gratis boek ophalen. Dit jaar is het namelijk de bedoeling, dat iedereen Sonny Boy lees van Annejet van der Zijl en daar ook over praat.
Gisteren fietste ik nog even snel naar Bibliotheek Bouwlust, omdat ik dolgraag het boek wilde lezen.

Het boek heb ik inderdaad aangetroffen. Ik was benieuwd of je het alleen gisteren kon meenemen. Gelukkig is dit niet het geval: zo lang er nog exemplaren zijn, kan je het boek deze maand (november) krijgen.

Heel Nederland LeestBijzonder is, dat er ook een editie in makkelijke taal op de tafel lag! Ik las zelfs, dat er ook een grote letter uitvoering was. Deze zag ik echter niet in Bouwlust: misschien de centrale Bibliotheek?
Natuurlijk zijn er ook diverse activiteiten rond het boek Sonny Boy en de Heel Nederland Leest campagne.

Waarom ik het boek wilde hebben wist ik niet direct. Wel had ik direct iets van “ken ik het niet?”.
Vandaag realiseerde ik het me.
Ik heb de opnamen gezien van Sonny Boy in Scheveningen!

Sonny Boy is een waar gebeurd verhaal in het Den Haag van rond 1930, over de eigenwijze Oerhollandse Rika van der Lans. Rika heeft vier kinderen, is bijna 40 en gescheiden. Zij krijgt een relatie met de Surinaamse student Waldemar van nog geen 20. Kort na hun eerste ontmoeting blijkt zij zwanger te zijn, het schandaal is niet te overzien en de Tweede Wereldoorlog staat op uitbarsten…
De vrouw had voor de oorlog een pension in Scheveningen.
Daarna woonde ze in de Pijnboomstraat.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.