Kunst/Cultuur,  Muziek

Anna Netrebko in ‘La forza del destino’ groots in Omniversum

Anna Netrebko
Anna Netrebko live in Omniversum

 

Dinsdag 2 april, 19.10 uur, live vanuit Londen, groots op het koepelscherm van het Haagse filmtheater Omniversum: Verdi’s La forza del destino. Diva Anna Netrebko vertolkt de hoofdrol in de topproductie van The Royal Opera. Tickets zijn te koop via shop.omniversum.nl.

Verdi’s epische en ambitieuze opera La forza del destino is een tragedie over liefde, obsessie en wraak. De markies van Calatrava verbiedt een huwelijk van zijn dochter Leonora met Don Alvaro. Hij weet nog maar net te voorkomen dat zij toch in het geheim trouwen. In het daarop volgende handgemeen doodt Alvaro per ongeluk de markies. Stervend vervloekt hij zijn dochter. Leonora en Alvaro slaan op de vlucht, achtervolgd door Leonora’s broer Don Carlos die zijn vader wil wreken.

Cast: Anna Netrebko (Leonora), Jonas Kaufmann (Don Alvaro), Robert Lloyd (Marchese di Calatrava), Ludovic Tézier (Don Carlo di Vargos), Ferruccio Furlanetto (Padre Guardiano), e.a.

Muziek: Giuseppe Verdi, libretto: Francesco Maria Piave, regie: Christof Loy, dramaturg: Klaus Bertisch, decorontwerp: Christian Schmidt, licht: Olaf Winter, choreografie: Johannes Stepanek, muzikale leiding: Antonio Pappano.

Opera in Omniversum is een fantastisch fenomeen. Sommigen menen dat een voorstelling in een schouwburg niet te overtreffen is, maar nergens zit je zo dicht op de actie als in het Haagse filmtheater. De dramatiek, de passie, de emoties, je ervaart ze levensecht. Je ziet de producties van The Royal Opera op 144 vierkante meter van het koepelscherm en kijkt de zangers daarbij recht in het gezicht. Met eersteklas geluid een meeslepende ervaring.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.