Wijknieuws

Afval tijdens werkzaamheden en omleiding Vrederustlaan

Afval
Afval ligt open en bloot: een meeuw heeft een hapje gevonden

Voor veel mensen is het nog steeds schrikken: naast de file-veroorzakende omleiding van de Erasmusweg is er ook nog eens de Vrederustlaan. Gelukkig niet aan beide kanten nu, maar tussen de Hengelolaan richting Melis Stokelaan.
Verkeershinder dus in een groot gebied, zeker tijdens de spits en op tijdstippen, waarop de scholen uit gaan.
Maar niet alleen dat, ook een afval probleem….

Vrederustlaan
Vrederustlaan eenrichtingsverkeer wegens werkzaamheden

Zoals je ziet op bovenstaande foto is de Vrederustlaan volledig afgesloten aan de kant richting de Melis Stokelaan. Ook voor wat betreft de zijstraten. Die lopen dus dood en zijn nu tijdelijk géén eenrichtingverkeer. Dat houdt in, dat ook de Gemeentereiniging er slecht in kan. De Gemeente heeft dus besloten de ondergrondse vuilcontainers af te sluiten (met een grote zak er overheen) en tijdelijke bovengrondse containers op diverse plekken te plaatsen. Lees ook deze link voor alle informatie (ook voor wat betreft het OV).

Afval
bovengrondse restvuilcontainers op diverse plaatsen in die wijk

Mooi zou je denken: je hoeft echt niet ver te lopen!
Echter, wat zag ik gisteren?
Vele zakken, opengescheurd door meeuwen, gewoon er naast geplaatst, terwijl je echt kan zien dat dat niet de bedoeling is (eerste foto).

Afval
Alle zijstraten afgesloten

Ik vraag me dan af, is er slecht gecommuniceerd?
Hoewel, ook al is er slecht gecommuniceerd: het is toch zo duidelijk zichtbaar dat het niet kan: hadden mensen niet simpelweg hun buren kunnen vragen hoe of wat?
Ik vind dit walgelijk.
Naast prachtige nieuwe koopwoningen zo’n afvalberg die zo ongezond is.

De gemakzucht van veel mensen is zo groot geworden, zeker omdat ik merk dat vaak afval (zelfs grof vuil) dat naast de containers staat toch wel wordt opgehaald. Mensen worden laks. Ik pleit ervoor eens te gaan handhaven. Een mentaliteitsverandering is noodzakelijk, dan maar door middel van boetes. Tenslotte is afval gevaarlijk. Er spelen ook kinderen: ze zullen maar in glas vallen! En het is ongezond en hinderlijk.

Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.