Stadsnieuws

Zandsculpturen op Buitenhof Den Haag

Opbouw zandsculpturen

 

Dit jaar is Prinsjesdag extra feestelijk: maar liefst 4 dagen zijn er diverse activiteiten, omdat  er “200 jaar Prinsjesdag”  wordt gevierd.
Benieuwd naar het programma? Klik hier.
Op het Buitenhof wordt nu hard gewerkt aan drie kunstwerken die te maken hebben met het jubileum van ons Koninkrijk en de feestelijke derde dinsdag van september.

Drie kunstenaars uit Rusland, Ierland en Nederland werken aan het portret van koning Willem I, een enorme zandsculptuur over de landing van de Prins van Oranje op Scheveningen in 1813 én een kunstwerk dat helemaal gaat over Prinsjesdag 2014.

De 3 werken zijn elk 4 meter breed en 3 meter hoog en zullen op de dag voor Prinsjesdag af zijn. In totaal wordt 115.000 kilogram speciaal sculptuurzand verwerkt in de ‘koninklijke drieluik’. Het zand is bijzonder, omdat het bestand is tegen regen en wind.

Zoals vaker, is voor Nederland de Zandacademie (World Sand Sculpting Academy WSSA) vertegenwoordigd. Voor hun een extra feestelijke opdracht omdat in de afgelopen jaren het Haagse stadsbestuur meer een meer afstand nam van de traditie van zandkunstwerken. Nu heeft het stadhuis zelf weer opdracht gegeven voor de tijdelijke toeristische attractie, die in totaal zes weken gratis te bezichtigen is. Directeur Marcel Elsjan of Wipper: “Iedereen is enthousiast, vooral voorbijgangers vinden het erg leuk dat we terug zijn met de zandsculpturen.”
En daar ben ik het zeker mee eens!

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.