Mens/Maatschappij,  Politiek

Irakese asielzoekers demonstreren op Plein

In tassen koffie, thee en wat te eten, al is het schaars

 

De uitgeprocedeerde asielzoekers die tot voor kort in de kerk aan de Sportlaan onderdak hadden gekregen, zijn verhuisd naar een opvang in de Zilverstraat.
Een groepje Irakese vluchtelingen weigerde deze opvang echter, omdat zij bang zijn dat ze terug naar Irak moeten als ze hun identiteit bekendmaken. Dat was één van de voorwaarden om naar de daklozenopvang te mogen.
Overdags bivakkeren zij op het Plein voor de Tweede Kamer en ‘s nachts slapen zij op andere locaties, zoals op het strand van Scheveningen.

 

Spandoek en andere flyers hangen aan een lijn

 
Vrijwilligers, zoals een predikant uit Bezuidenhout, houdt hun in de gaten en probeert hun alsnog over te halen naar de opvang in de Zilverstraat te krijgen, maar dat is tot op heden niet gelukt.
Zij zeggen ook, dat het geen oplossing is.
Zekerheid dat deze opvang blijft is er niet, omdat het ook gebruikt gaat worden voor de winteropvang voor andere dak- en thuislozen.

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Opa Water

    Met de identiteit van deze mensen word in de zilverstraat met zorg en vertrouwelijkheid omgegaan .
    Organisaties als Vluchtelingenwerk Nederland en Beyond borders die daar opereren geven persoonlijke zaken als een identiteit nooit aan derden .
    En zeker niet aan de IND en of de Dienst Terugkeer en Vertrek ( DT & V )
    Overigens zal en daar zijn de burgemeesters van de grote steden het wel over eens er een bed bad en brood regeling komen in een bepaalde opvang situatie , ook als de Nederlandse daklozen in de winter op zilverstraat ondergebracht worden ….

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.