Politiek,  Stadsnieuws

Wilde staking HTMOm 11.00 uur vanmorgen begon de HTM met een wilde staking tegen de aanbesteding van het busvervoer in de stad. Ondanks dat de Tweede Kamer voor onder andere Den Haag tot geen verplichte aanbesteding besloot, heeft de gemeente deze toch doorgezet. Tot morgen zou de HTM bezwaar kunnen maken tegen de gemeente, wat zij niet wil doen.
De chauffeurs reden met bussen naar het hoofdkantoor van vervoersbedrijf HTM in het centrum van Den Haag. Er stonden tientallen bussen op de straten in de omgeving, waardoor ook een aantal tramlijnen waren gestremd. De vakbond heeft de spontane actie uiteindelijk overgenomen.
Het hele centrum was nauwelijks toegankelijk; auto’s werden omgeleid en zelfs voor fietsers en scooters was het soms laveren tussen al die kolossen.
Toen het gesprek met de woordvoerders met de HTM niet bevredigend was verlopen -de directie zou weg zijn gelopen tijdens het onderhoud- besloten de chauffeurs richting Centraal Station te lopen om daar hun actie uit te breiden.
Hier hielden ze alle trams tegen, waardoor de stremming compleet was. Nergens konden passagiers meer komen met het openbaar vervoer.
De meeste passagiers lieten het geduldig over zich heen komen, maar enkelen gingen behoorlijk tekeer ‘doe dat maar in je iegen tijd!’ was de reactie van een mevrouw.

Na verzoek van de politie verlieten zij na ruim een half uur weer de trambanen
richting de Schedeldoekshaven om aldaar hun protest voort te zetten.
De staking heeft de hele dag geduurd.
Morgenochtend zullen de bussen normaal rijden, maar na de ochtendspits zullen de chauffeurs hun staking weer voortzetten; dus wie weg wil; let op!Please follow and like us:

Eén reactie

  • eric

    terecht dat ze staken. Die kansloze politici hebben nog steeds niet door dat de aanbesteding niet gaat werken. En snappen niet dat het immoreel is om medewerkers om de zoveel jaar naar de volgende werkgever door te duwen, met uiteraard nieuwe verslechterde arbeidsomstandigheden. Het is echt verschrikkelijk te zien hoe het met het economisch inzicht van politici gesteld is, maar ze beslissen wel van alles en nog wat.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.