Uncategorized

*Wet Identificatie Dienstverlening

Toen ik 18 jaar was; dat is dus nu 24 jaar geleden, ging ik werken in een Psychiarisch Ziekenhuis.
Tot dan toe kreeg ik altijd mijn zuur verdiende centjes in een bruine envelop (natuurlijk zonder loonstrook ); zo wist je elke week precies wat je kon uitgeven, en wat er nog over was. Ook de huur van mijn kamer betaalde ik netjes elke maand handje-kontantje. (Best wel makkelijk denk ik nu achteraf )

Maar goed; nu moest ik een eigen rekening openen, want het salaris werd nu echt via bank of giro overgeschreven.
Stoer liep ik naar de Rabobank, met legitimatiebewijs -zonder kon je geen rekening openen- en een uurtje later had ik een eigen rekeningnummer.

Wat schetst mijn verbazing toen ik gisteren de post binnenkreeg.
Drie brieven van de Rabobank. Een voor mijn man (de rekening was inmiddels een gezamenlijke rekening geworden) een voor mij, en een voor mijn zoon.
Of we maar even snel naar de Rabobank willen gaan met legitimatie, omdat ze een kopie willen hebben.
Als we dat niet deden “mogen zij ons geen nieuwe diensten en/of producten meer aanbieden tot het moment dat wij bij hun langs zijn geweest voor het laten maken van een kopie van ons legitimatiebewijs”.
Geldt dat dan ook voor een nieuwe geldopname in de geldautomaat? Of een nieuwe pas aanvragen? Of een pinbetaling in een winkel?

We mogen er geen opsturen; we mogen ook niet iemand anders sturen met de legitimatie, want dan kunnen ze niet checken of we het wel echt zijn…….
De openingstijden van de bank zijn tot 17.00 uur in de middag; hoe moet mijn man die pas na 5 uur zich legitimeren? Ah! Gelukkig; er is een bank die ook een donderdagavondopening heeft; wel een heel eind hier vandaan Hetzelfde geldt voor die ene bank die ook een zaterdagochtendopening heeft (helaas doen wij dan altijd de boodschappen voor mijn schoonmoeder).

Dat alles terwijl je alleen een rekening kan openen MET legitimatie?
Hebben ze al die 24 jaar getwijfeld of ik het nou echt wel was?
Het moet van overheidswege staat in de brief; een wettelijke verplichting.
Het spijt me, maar ik vind het echt onbegrijpelijk.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.