Natuur/milieu,  Persoonlijk

Weer een dagje tuinieren

Doodzonde om binnen te zitten vandaag met dit mooie weer, dus vanmorgen vroeg (hoewel vroeg…. ik was tegen mijn gewoonte in pas om 10 uur wakker) heb ik snel beneden opgeruimd, een was opgehangen en ben daarna de tuin in gegaan.
Eigenlijk was het niet het slimste om te doen in die hitte, want het zweet kwam in mijn ogen wat toch wel brandende ogen veroorzaakte.
Maar zoals de tuin opknapt stukje bij beetje geeft zo’n voldoening.
Met de dag wordt hij meer wat we ervan willen en wordt hij voller. Eigenlijk wordt hij zelfs mooier dan hij was voor het groot onderhoud.

Op een braakliggend terrein vond ik vingerhoedskruid; iets wat ik altijd al graag in de tuin wilde hebben.
Het staat er nu dus op diverse plekken in. ook bij de schutting. Ik ben blij als deze meer bedekt is.
De vijver wordt niet alleen gebruikt als drinkwater voor de vogels, maar ook als waterplaats voor onder andere merels; deze heeft net een verkwikkend bad genomen en zit zich uitgebreid te poetsen op een tak.
Op het braakliggend stuk terrein waar ik het vingerhoedskruid vond is het een paradijs voor mij om te lopen. Hoewel je erg moet uitkijken voor de brandnetels -mijn armen doen nog zeer- hoor je prachtig vogelgezang. Even liet een man zwartkop zich zien, voor hij snel een andere boom invloog. Bijzondere vogels vind ik dat.
De tuin wordt een oase voor bijen. Geen stap kan je meer lopen zonder een bij of hommel te zien. Ook de tijm vinden ze erg aanlokkelijk die ik toen hij ging bloeien maar in de grond heb gezet in plaats van op het terras. Hij blijft het goed doen gelukkig; de geur vind ik heerlijk. Maar ook maak ik veel gerechten waarin ik dit heerlijke kruid in verwerk; vers is lekkerder dan uit een potje!Please follow and like us:

Eén reactie

  • Hanny

    Zo zie je maar weer: ‘ieder nadeel heb zijn voordeel’ zoals Johan Cruyff al zei. Heerlijk dat jullie tuin zo mooi wordt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.