Natuur/milieu

Weer een bezoek aan De Uithof

 

 

 

De weersvoorspellingen zagen er gisteren slecht uit.

’s Middags was het in Den Haag wat dreigend; het leek alsof er regen zou vallen; gelukkig bleef het toch droog.

Na het eten begin scheen de zon nog en ik besloot toch nog even van misschien de voorlopig laatste lentedag zonder regen te genieten in de Uithof.

Natuurlijk ook om wat afleiding te vinden; mijn gemoedstoestand is nog steeds niet optimaal.

Spijt heb ik daar niet van gehad!

Ik genoot van één van de mooiste zonsondergangen die ik ooit in Nederland heb gezien; op de foto komt het niet over hoe schitterend hij wel niet was. In een paar minuten verdween de bol; de meest schitterende kleuren achterlatend.

 

 

 

De bloemen bloeien uitbundig.

Prachtig deze meidoorn; ook de rode besjes later in het seizoen maken deze boom toch wel tot een van mijn favorieten.

 

 

Maar ook deze fruitboom; de geur die ervan af kwam was zo heerlijk, dat ik zeker een minuut eronder heb gestaan.

 

 

Ook de dieren waren ondanks het toch wel late tijdstip nog erg actief; deze hommel vloog van dovenetel tot dovenetel; haast niet bij te houden!

 

 

Ook deze roomvleklieveheersbeestjes waren druk doende; helaas vlak bij veel veelkleurig aziatische lieveheersbeestjes. Heel voorzichtig heb ik het blaadje geplukt en samen met deze kevertjes meegenomen. Vanmorgen zaten er eitjes in het doosje waarin ik ze had gestopt. De volwassen exemplaren zijn dus vandaag weer vrijgelaten; hoop dat de eitjes hier uitkomen om de hele cyclus vast te kunnen leggen!

 

 

Toen ik naar huis terug fietste (en in plaats van richting Den Haag in Kwintsheul aankwam) viel me een vreemd zoemend geluid op. Ik dacht dat het van een of andere transformator afkwam, maar niets was minder waar!

Duizenden muggen zwermden om me heen en fabriceerden zo’n herrie, dat het bijna oorverdovend was!

De stipjes op de foto zijn niet het gevolg van een vuile lens, maar een stukje uit de zwerm; is het niet ongelooflijk?

Kijk en luister maar eens naar het geluid:

 

 

Please follow and like us:

2 reacties

  • Barry

    Weer onwijs mooie foto’s (zoals altijd). Die lieveheersbeestjes zien er echt mooi uit, het lijkt wel of ze van hout zijn. En met die muggen heb ik nog nooit meegemaakt, lijkt me toch niet heel erg lekker om daar door heen te rijden.

  • Hanny

    Ongelooflijk wat een lawaai produceren die beestjes met z’n allen. Ik had niet graag door zo’n zwerm gereden, want dan was ik bont en blauw thuisgekomen, denk ik.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.