Stadsnieuws

Warm Haags vertier bij Have a Royal Winter

Have a Royal Winter
Royal Christmas Fair tijdens Have a Royal Winter

Warm Haags vertier in koude decemberdagen bij Have a Royal Winter

Have a Royal Winter in The Hague betekent het ultieme kerstgevoel beleven bij de Royal Christmas Fair, sneeuw- en schaatspret bij Cool Event Scheveningen, cultuur proeven in topmusea en bij Carnivale, op koopavonden slenteren langs TINK Amazing Shop Windows of een weekendje kerstshoppen en uitwaaien aan het strand. Duik in Den Haag en dompel je onder in alles wat de stad aan zee ook in de wintermaanden te bieden heeft aan tal van magische, sportieve, spannende en ontspannende activiteiten. Surf daarom snel naar www.denhaag.com/winter.

Het ultieme kerstgevoel op een magische locatie bij de Royal Christmas Fair

De Royal Christmas Fair op het romantische Lange Voorhout is een van de grootste en leukste kerstmarkten van Nederland. Omgeven door twinkelende lichtjes, kerstklassiekers en de heerlijke geuren van Glühwein, Bratwurst, Flammkuchen, poffertjes en appelbeignets, slenter je langs bijna honderd kraampjes, waar je originele kerstcadeautjes kunt kopen, smullen van winterse lekkernijen en genieten van gratis optredens. Voor de mooiste en gezelligste kerstmarkt van Nederland moet je in de historische binnenstad van Den Haag zijn!

Kunst, cultuur & entertainment in topmusea, Madurodam en bij Carnivale

Nederlands enige stad aan zee biedt een schat aan indrukwekkende kunst. Laat je inspireren door prachtige tentoonstellingen in bijzondere Haagse musea, zoals het Mauritshuis, Gemeentemuseum, Panorama Mesdag, Escher in het Paleis en Beelden aan Zee. Bijzonder zijn ook de Madurodam Winterweken. Van 9 december tot 7 januari is het park winters aangekleed, ligt er sneeuw op de miniatuurstad en komt er zelfs een Elfstedentocht. Ben je een liefhebber van topamusement? Bezoek dan festival Carnivale Den Haag, een winterse kermis van weleer met vermaak en vertier uit alle windstreken. Ontdek in het Huijgenspark een magische wereld met duizenden lichtjes, buitenissige artiesten, warmte en gezelligheid. Overdag gezellig voor het hele gezin, ’s avonds ontluiken de rauwe randjes in de schaduw van de vlammen in de vuurkorven.

Kerstshoppen, extra koopavonden en TINK Amazing Shop Windows

De Haagse binnenstad is in december perfect voor een dagje, speciale koopavond of weekendje kerstshoppen. De winkels in het autoluwe, historische centrum zijn wekelijks zeven dagen en avonden geopend. Zelfs op Nieuwjaarsdag is het Happy Shopping in vele topzaken in de binnenstad. Bekende warenhuizen als de Bijenkorf staan op loopafstand van hippe modeboetieks en conceptstores. En tijdens het sfeervolle winterevenement TINK Amazing Shop Windows zijn de etalages omgetoverd tot ware kunstwerken. Winkeliers zetten al hun creativiteit in om de titel ‘Mooiste etalage van de Haagse binnenstad’ in de wacht te slepen. Wie verder richting zee gaat, ontdekt bijzondere buurten met nog veel meer verrassende winkeltjes. Een handig hulpmiddel bij het winters winkelen zijn trouwens de wandelroutes Stijlvol, Sfeervol en Hip shoppen.

Sportieve winterpret bij Cool Event Scheveningen en de Nieuwjaarsduik

De Haagse badplaats is ook de komende maanden weer dé plek voor de ultieme wintersportervaring aan zee. Voor de elfde keer wordt er Cool Event Scheveningen georganiseerd met onder meer de schaatsbaan Kurhausplein on Ice, de Ice Roetsjbaan en de tentoonstelling Ice Expo met ijssculpturen. Voor de allersportiefsten is er ten slotte – na het gratis vuurwerk en feest rond de Hofvijver op Oudejaarsavond – de traditionele Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen, de grootste Nieuwjaarsduik van Nederland. Start het nieuwe jaar fris en dapper met een duik in het ijskoude Noordzeewater bij de Scheveningse Pier. Ook voor de minder sportieven is het een perfect dagje uit, want al die bibberende mensen is en blijft natuurlijk een prachtig schouwspel.

Have a Royal Winter is het feestelijke winterprogramma waarmee Den Haag, de koninklijke stad aan zee, laat zien dat er ook in deze tijd van het jaar alles is te beleven. De Hofstad is altijd een geweldige plek voor jong en oud. Kijk voor het complete programma vol cultuur, evenementen en shopplezier op www.denhaag.com/winter.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.