Natuur/milieu

Wandeling door veldje in Erasmuszone

Parende veertienstippelig lieveheersbeestje
Parende veertienstippelig lieveheersbeestje

Het is bijna niet meer te doen. Het veldje in de Erasmuszone, waar ik graag even loop om even ertussenuit te zijn en te genieten van de natuur die onverstoorbaar zijn gang gaat, is volledig overwoekerd.
Zoals ik al eerder schreef, zal hier gebouwd worden. Wanneer is de vraag, maar voorlopig zijn er nog steeds geen aanstalten.
Overal zijn braamstruiken waar je niet ongehavend doorheen kan lopen en de bereklauwen groeien weer metershoog.
Maar als je op macroniveau kijkt, is het schitterend!
Kijk deze parende veertienstippelig lieveheersbeestjes eens: het is al heel lang geleden (2011) dat ik deze gespot heb.

boomblauwtje
blauwtje op boterbloem

Gisteren was ik jarig, en ik kreeg een nieuwe compact camera voor mijn verjaardag. De oude, Panasonic Lumix was niet stuk, maar ik merk, dat hij minder wordt. De scherpte wordt minder en hij reageert niet meer als voorheen. Wat een verrassing om dan een ander te krijgen! Het is even wennen aan de Canon Powershot (SX 510 HS) en ik moet nog veel leren, maar er komen steeds betere foto’s uit.
Is deze vlinder, een blauwtje, niet prachtig?

atalanta
gehavende atalanta

Ook deze Atalanta, door ouderdom (of de lange tocht terug naar ons land) helemaal “verweerd”?

tjiftjaf
tjiftjaf

Ook op 30 keer zoom is hij schitterend. De stabilisatie die ik echt nodig heb met mijn trilhandjes, is grandioos.
Wat een prachtige vogel trouwens. Volgens mij is het de Tjiftjaf gezien de donkere poten, maar ik kan me vergissen: ook de fitis zou kunnen: ze lijken sprekend op elkaar.

veelkleurig aziatisch lieveheersbeestje
veelkleurig aziatisch lieveheersbeestje

Nog een lieveheersbeestje die ik er -helaas- meermalen spotte namelijk het veelkleurig aziatisch lieveheersbeestje. Steeds minder inheemse soorten zijn in mijn omgeving te zien: de aziaat wordt enorm dominant.

beuk
prachtig die kleuren…..

Prachtig zijn de contrasten in kleur daar.
Het groen met de felle avondzon erop, en de prachtige dieprode kleur van de beuk.
Even stond ik stil om te genieten van het voor het oog eindeloze veld, waar verder niemand aanwezig was.

gele lis
gele lis en hommel

Met vele schrammen op mijn benen vertrok ik weer nadat ik nog even mijn favoriete waterbloem op de kiek had gezet, waar ook de bijen massaal op af kwamen. De gele lis.
Thuis als eerste een tekencheck. Teken komen steeds vaker voor en al zorg ik ervoor dat ik mijn lichaam volledig bedek, even controleren is niet overbodig gezien het feit dat de ziekte van Lyme steeds vaker voor problemen zorgt.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.