Natuur/milieu

Wandeling De UithofVanavond wilde ik de Schotse Hooglanders eens zien en besloot nog even te wandelen in natuurgebied De Uithof.
Het weer lokte; liever buiten dan binnen.
Daar dachten meer mensen zo over; op de Wen voeren kleine jachten over het prachtige water.
Op een bruggetje zaten drie eenden op de leuning; dat ik er langs liep deerde hun niet; al hielden ze me goed in de gaten.
Het mooie weer zorgt er ook voor dat de spinselmotten weer bomen en struiken aantasten; ik hoop dat het niet voor dezelfde spookachtige taferelen als vorig jaar zal zorgen!
Prachtig waren alle zwaluwen die over het water scheerden. Ze gingen zo snel in de harde wind, dat het nauwelijks lukte ze vast te leggen.
Aan een boerderij hingen twee zwaluwnesten; helaas waren ze leeg. Graag had ik een paar jongen gezien. In Frankrijk zag je ze veelvuldig, maar in Den Haag heb ik dat niet eerder waargenomen.
Wat ik wel zag, en dat vond ik heel speciaal, was een zilverreiger. Niet in De Uithof, maar bijna ‘om de hoek’. Aan de Erasmusweg in een weiland. Typisch; midden in de stad haast, terwijl je ze toch meestal in de wat meer afgelegen gebieden aantreft.
Het is een slechte foto, maar schemering en een compact camera en 18 keer zoom is geen goede combinatie 🙂Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.