Uncategorized

*walvisbegrafenis + genieten op Schevenings strand

Op het strand van Scheveningen vond gisteren een walvisbegrafenis plaats, georganiseerd door Whalewatch, in samenwerking met de S.P.
Volgende maand wordt namelijk over een nieuw beheersysteem gestemd in de Internationale Walvisvaart Commissie in Korea. Als dit ingevoerd wordt, betekent dat zeer waarschijnlijk dat het walvisvangstverbod dat van kracht ging in 1986 ten einde is
Ook minister Veerman is een enorme voorstander van dit nieuwe beheersysteem; als de walvisjacht gecontroleerd is zullen er minder walvissen sterven?!?! Het lijkt wel op de politiek m.b.t. zeehondenbont; pas als er meer zeehondenbont in Nederland geimporteerd wordt dan pas komen er maatregelen zoals een boycot….. Lees ook dit eens.

Hier zie je o.a. Krista van Velzen voor een walvis die geharpoeneerd dreigt te worden (zijn toch ook barbaarse methoden??? De doodsstrijd van een walvis kan wel meer dan een uur duren. Sommige walvissen leven nog als ze aan boord in stukken worden gesneden)


Hier lopen Whalewatch en de S.P. naar de walvis om een krans te leggen en gooit Krista van Velzen zand over de kop van de walvis.

Het strand was natuurlijk ook leuk! Het weer was schitterend en de jongste 3 kinderen met Mirjams hartsvriendin moesten met zand en water spelen. (droog zijn zij dus niet gebleven).

Langs de boulevard waren de zandsculpturen nog te zien; wat vreselijk knap gemaakt!

Dit is toch wel mijn favoriete….


Pootjebaden in onderbroek…….. Rollen vanaf een hoge zandberg

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.