Wijknieuws

Vuilcontainers na groot onderhoud en gestrandAfgelopen vrijdag liet HaagWonen 3 vuilcontainers plaatsen voor de laatste restanten afval van het groot onderhoud. Iedereen in de straat mocht daar tot maandagmorgen zijn rommel in doen, waarna ze weer opgehaald zouden worden.
Mooi dachten wij, al hadden we de meeste rommel allang naar de gemeentereiniging gebracht, maar één boom moest nog gesnoeid dus daar konden we nog mooi even gebruik van maken.
De containers werden geplaatst, maar echt groot waren ze niet; ik had al mijn bedenkingen of dat voor een hele straat wel voldoende zou zijn.
Nog erger was, dat ze allemaal in het eerste deel van de straat waren neergezet, waardoor de mensen aan het eind van de straat een aardig eind moesten lopen.
Mijn vrees werd eerder bewaarheid dan ik dacht.
Werklui die aan het begin van de straat bezig waren begonnen handmatig hun container leeg te halen en in die van de bewoners te gooien.
Op mijn opmerking dat dat niet de bedoeling was, leken ze me of bewust of onbewust niet te begrijpen.
Helaas, het was al na 12 uur, dus HaagWonen was niet meer bereikbaar.
De containers werden voller en voller, tot duidelijk werd, dat ze echt niet meer meegenomen zouden kunnen worden. Zelfs naast de bakken stapelde het vuil zich op….
Tja, na maandag zou er streng op gelet worden dat afval correct zou worden aangeboden.
Slechts één van de drie containers werd maandag meegenomen; de rest was gewoonweg onmogelijk veilig te vervoeren.
Natuurlijk nogmaals HaagWonen gebeld met mijn 2 vraagtekens, ook op advies van de politie, die ook vond dat er nogmaals containers geplaatst zouden moeten worden, maar de verantwoordelijke was er niet. Hij zou me terugbellen werd me toegezegd. Afijn, ik moet het belletje nog krijgen.
Vandaag, woensdag, werden mopperend de andere twee containers meegenomen, tot ze gereduceerd waren in normale proporties; het afval ligt nu dus op de stoep.
En zo is de straat, ondanks goede bedoelingen, nog niet schoon, al heeft mijn man de straat maar wat geveegd…..
Nog even leuk plaatje was ik gisteren zag; wat te doen als je als vrachtwagen strandt?
De sleepdienst bellen.
Maar als je dan getakeld moet worden, neem je gewoon de hele doorgaande weg in beslag om op blokken en al goed vastgezet te geraken 🙂  Gelukkig was het geen spits!
Mijn laatste kiekje is uit ons rotstuintje, om positief te eindigen.
Deze herfst lijkt mijn tuin vol zevenstippelige lieveheersbeestjes. Tientallen kom ik er tegen! Gelukkig; want de uitheemse soort is in mijn tuin bijna niet aanwezig. Dat geeft hoop voor volgend voorjaar.Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.