Kunst/Cultuur

Voorproefje ABDALLAH en de Gazelle van Basra in Bijenkorf
Zaterdag 11 en zondag 12 december gaf de Bijenkorf in Den Haag een exclusief voorproefje van de balletvoorstelling ABDALLAH en de Gazelle van Basra.
Deze voorstelling zal van 25 tot en met 28 december te zien zijn in het Lucent Danstheater.
Ik moet bekennen, dat ik heb genoten van dit voorproefje.
Veel mensen waren ook afgekomen op de minivoorstelling en voor mensen die aan het winkelen was het best even lastig een doortocht te vinden door de winkel, omdat hij plaatsvond op het trappenhuis op de parterre.

Na vier jaar Notenkraker in de Grote Kerk, gaat De Dutch Don’t Dance Division een nieuwe uitdaging aan en brengt een Oosters sprookjesballet tot leven in het Lucent Danstheater. Thom Stuart en Rinus Sprong creëren een gloednieuw ballet, gebaseerd op het origineel van August Bournonville uit 1855. De muziek van de Deense componist Holger Simon Paulli, zal voor het eerst in Nederland te horen zijn en live gespeeld worden door een veertig man groot orkest. Een dubbele première en een gloednieuw familie-kerstuitje dat niet over kerstkaarsen maar wens-kaarsen gaat.
Het concept van Abdallah is vergelijkbaar met De Notenkraker; een voor Nederland unieke samenwerking tussen professionals en amateurs van 6 tot 65+ en twee jonge aanstormende sterren van het American Ballet Theatre New York. Dit jaar komen Marcella Paiva en Irlan Silva naar Den Haag. Irlan danste in 2009 al mee in De Notenkraker. Over zijn danscarrière is een prachtige documentaire gemaakt, Only when I dance.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.