Mens/Maatschappij,  Politiek,  Stadsnieuws

Voorbereidingen Afghanistantop

 

Den Haag staat vandaag natuurlijk in het teken van de Afghanistan top.

Maar niet alleen vandaag was er veel te zien en beleven.

Ook het afgelopen weekend en gisteravond stonden al in het teken van dit evenement.

Leerlingen van de openbare basisscholen in Den Haag schilderden vorige week een vredesspandoeken voor het evenement Kids4Peace. De gemeente Den Haag zorgde voor verf, kwasten en de spandoeken.

 

 

 

Het weekend werd daarom op het Haagse Plein een grote tent opgebouwd waar de spandoeken van de leerlingen kwamen te hangen. Vandaag zouden ze in het World Forum geplaatst zijn (ik blijf het een moeilijk woord vinden; het Congresgebouw blijft maar in mijn hoofd zitten!), maar gisteravond stond deze tent er dus nog en ook alle schilderijen stonden tentoongesteld op het Plein; mooi gezicht!

 

 

In de tent werd een film vertoond en veel mensen waren speciaal voor deze avond uitgenodigd.

 

In het IJspaleis was ook een speciale happening.

De burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, had vertegenwoordigers van de media, maar ook andere mensen, uitgenodigd voor een welkomstreceptie ter gelegenheid van de Afghanistantop.

 

 

Een prachtig versierd deel van het Atrium, met schitterende tulpen (ja, dat hoort toch echt bij Nederland!) en heerlijke hapjes en drankjes.

 

 

Veel (bekende) pers heb ik niet gezien, maar wel veel wethouders en andere bobo’s

 

 

Tijdens de receptie vonden twee muzikale optredens plaats die een indruk moesten geven van het jaarlijkse The Hague Jazz festival. Jammer dat het geluid erg hard stond; want een gesprek was soms moeilijk aan te gaan.

 

Burgemeester Van Aartsen bedankte alle pers; hij zei dat zeker bij deze conferentie de pers onmisbaar was om een beeld te geven aan de buitenwereld.

Geen wonder ook; het hele gebied rond het World Forum was volledig afgesloten vandaag.

 

 

Aan hem werd een bord met de toepasselijke tekst “Yes, you can!” aangeboden, met handtekeningen van diverse mensen/instanties.

 

 

Even later ging hij op de foto met een groep Afghaanse meisjes en jongens, die in Nederland (politicologie) studeren, die die dag een gesprek hadden gehad over hun visie op de Afghanistan problematiek.

Zij vertelden mij dat ze blij waren, dat ook zij, als de jongere generatie, die toch de toekomst zijn is voor dit land!, hun visie hadden mogen geven, maar zij vonden het erg jammer, dat ze op de conferentie zelf niet uitgenodigd waren.

 

        

 

Buiten gekomen, stond een hele grote groep ME’ers (of mensen van het Parate Peleton?) voor het IJspaleis te oefenen voor morgen.

Ook stonden er buiten twee mensen, die ik overal op dit soort happenings tegen ben gekomen hun mening te verkondigen.

 

 

 

 

 

 

Ook vandaag kwam ik ze weer tegen, maar dat liep minder goed af; daarover in het logje van de conferentie zelf meer…

 

Meer foto’s? Klik hier.

Later volgt nog een filmpje.

 

 

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.